Yurt dışından büyük oranda uyuşturucu madde ithal edileceğine dair 09.08.22 tarihinde alınan bir ihbar doğrultusunda teyakkuz duruma geçen Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme Müdürlüğü ekipleri takdir edilecek büyük bir başarıya imza atarak Dolunay operasyonu olarak adlandırılan operasyonda bugün sabah saatlerinde saat 03.30 da GKRY’den gelip Beyarmudu kara sınır kapısından KKTC’ye geçen H. G. yönetimindeki LM 224 plakalı araçta yaptığı aramada valiz içerisinde, Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan  ayrı ayrı 10 paket içerisinde 20 adet vakumlanmış paketler halinde yaklaşık 10 kilo ağırlığında madde ve ayni valiz içerisinde iç içe vakumlanmış 2 naylon paket içerisinde Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan 50 Gr. ağırlığında madde bulunarak araç sürücüsü H. G. ve araçta yolcu olarak bulunan C. G. suçüstü hali gereği tutuklandı.

Her iki zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf” suçlamasıyla nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Çaltılı, olayla ilgili bilgi aktarmak üzere polis memuru Cüneyt Arkın’ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, zanlı 1 C.G’in yurt dışından yüksek miktarda uyuşturucu madde ithal edileceğine dair 09.08.22 tarihinde alınan bir bilgi ışığında ekip olarak teyakkuz duruma geçildiğini ve sürdürülen takip sonucunda bugün 14.08.22 tarihinde saat 03.30 raddelerinde zanlı 1’in zanlı 2 H.G yönetimindeki LM 224 plakalı araçla GKRY’den gelip Beyarmudu kara sınır kapısından KKTC’ ye geçiş yaptıktan sonra aracın durdurularak alıkonduğunu söyledi.

Araç içerisinde yapılan aramada bagaj kısmında zanlı 1’e ait üzeri mavi yazılı bavulda, ayrı ayrı 10 paket içerisinde 20 adet vakumlu şeffaf naylon poşetler halinde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 10 kilo ağırlığında madde ve yine ayni yerde iç içe 2 adet vakumlanmış poşet içerisinde Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 50 Gr. ağırlığında madde ile zanlı 1’in tasarrufunda bulunan ve meseleyle bağlantılı olduğuna inanılan 1010 Sterlin ile 220 Euro paranın emare alındığını söyleyen tanık polis, suçüstü hali gereği zanlı 1 ve meseleyle ilgili bağlantısı olduğuna inanılan araç sürücüsü zanlı 2’nin tutuklandığını belirtti.

Zanlı 1’in mesele ile ilgili polise gönüllü bir ifade verdiğini, bahse konu maddeleri yurt dışından aldığını ve KKTC’ de ismini bilmediği kişilerin ilerleyen günlerde kendisinden gelip alacağı yönünde zanlının beyanda bulunduğunu söyleyen tanık, bir soru üzerine zanlı 2’nin mesleğinin taksici olduğunu ancak GKRY’ de geçerli taksi izni olmaması nedeniyle özel araçla zanlı 1’i almaya gittiği yönünde beyanı olduğuna değindi.

Meselenin sabah saatlerinde olması nedeniyle yeni olduğunu, emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderileceğini, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibi yanında alınması gereken ifadelerin bulunduğuna dikkat çeken tanık zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata müdahale etme imkanları bulunduğuna işaret ettikten sonra tahkikatın selameti açısından zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Ayşen Toroslu, polisin talebini uygun ve adil bularak zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.(MHA)