( 16-9-2022…MHA) Pazar günü gerçekleşecek olan kurultay öncesi Gazimağusa’da yemekli bir toplantı gerçekleştiren Demokrat Parti, kurultay öncesi moral depoladı. Toplantıya DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu toplantıdaki konuşmasında; Önemli olanın önümüzdeki seçilerde başarılarının olduğunu vurguladı. “önümüzdeki seçimlerde belediyelerimizi ve belediye meclis üyesi sayılarımızı arttırmak esas başarılarımız olacaktır. Bu başarımızı gönül rahatlığıyla söylüyorum başaracağız, çünkü size güveniyorum!” dedi.

Gün boyu mecliste olduklarını ve sayın cumhurbaşkanının temasları öncesi bilgilendirdiğini söyleyen Ataoğlu, yerel yönetimlerle ilgili de konuştuklarını dile getirdi. “27 Kasım’da yapılması beklenen yerel seçimler, bütün siyasi partilerin almış olduğu ortak kararı ile 25 Aralık’ta yapılacak. Seçim yasağının normal de 60 gün, fakat biz onu 40 güne indirdik. Dolayısıyla seçim yasakları 16 Kasım’da başlayacak”

Partiyi ileriye götürecek olanın kurultay olmadığını söyleyen Ataoğlu, “Esas başarı; yerel seçimlerde 1 belediyeyi 2-3 yaptığımız, belediye meclis üye sayımızı da aynı ölçüde arttırdığımız zamandır. Bu başarıyı yakaladığımız an, bir sonraki seçimlerde arzu ettiğiniz noktaya gelme şansını da yakalayabiliriz” dedi.

“Sizden ricam, kurultay günü kimse kimsenin kalbini kırmasın ve çok hassas bir şekilde hareket edelim. ‘Bütün güzelliklerini’ koruyalım.  Omuz-omuza, kol-kola olalım ama esas kavgamızı yerel seçimlerde verelim. Hepimize şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin. Allah yar ve yardımcımız olsun” diyerek konuşmasını noktaladı. (MHA)