“Daha iyi bir hayatı ve dünyada uluslararası hukuk içinde daha saygın bir konumu sonuna kadar hak ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sorumluluk duygusuyla çözümü, huzuru ve refahı arama mücadelesinden vazgeçilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yeni yıl mesajında, Kıbrıs sorununun çözümü için çaba harcarken, içteki sorunların aşılması yönünde yapılması gerekenleri bir gün bile ihmal etmemek gerektiğini bir kez daha vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ekonomi, sağlık ve eğitim başta olmak üzere, her alanda mevcut sorunları aşarak çok daha iyi bir noktaya gelmek için çaba harcamalıyız” dedi.

“Hepimiz öncelikle birer yurttaş olarak etkin biçimde devrede olmalıyız” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, olumlu yönde gitmeyen konularda daha iyisini talep etmek vatandaşların en doğal hakkı ve aynı zamanda ödevi olduğunu ifade etti.

İç sorunlarla ilgili olarak “Cumhurbaşkanınız olarak sizlerin daha iyi yönetim talebini en etkili biçimde gündemde tutma ve uyarıcı olmaya devam edeceğim” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı mesajına şöyle devam etti:

MECLİSE ve HÜKÜMETLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

“Ülkemizde yapılması gereken çok fazla iş; çözülmesi gereken pek çok sorun var. Planlı, akılcı, gerçekçi ve hızlı adımlar atılması gerekiyor.

Çeşitli alanlardaki reform ihtiyacı daha fazla ertelenemeyecek noktadadır. Özellikle kamu yönetiminde, nüfus ve vatandaşlık politikalarında, iç güvenlik ve asayiş konularında, trafikte, çevrede, sağlıkta, eğitimde, çalışma yaşamında ve üretimin çeşitli dallarında yanlışlarımızla yüzleşmeye ihtiyacımız vardır. Bu alanlarda öncelikle Meclise ve hükümetlere büyük görevler düşmektedir.

Ülkemizde demokrasinin bir gereği olarak farklı görüşler ve farklı siyasi partiler var. Çoğulculuğun ve çok sesliliğin vazgeçilmez unsuru olan farklılıklar, bir çatışma ve ayrışma nedenine dönüştürülmemelidir. Partizan yaklaşımlar yerine toplumsal yaklaşımlar sergileyerek, daha iyiyi ve daha güzeli birlikte aramak zorundayız.”

DÜNYADA DAHA SAYGIN BİR KONUMU HAK EDİYORUZ

“Daha iyi bir hayatı ve dünyada uluslararası hukuk içinde daha saygın bir konumu sonuna kadar hak ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle konuştu:

“Kültürümüz ve toplumsal karakterimizle bu Adada var olmaya, başı dik ve onurlu yaşamaya devam edeceğiz. Bağnazlık ve karanlığa karşı, çağdaşlık ve aydınlığı, şiddete karşı, barış ve hoşgörüyü savunmaya devam edeceğiz.

Laiklik ve çoğulcu demokrasi, üstüne titrediğimiz değerler olmayı sürdürecektir. Tüm bu değerlerimizi layıkıyla koruyabilmek için toplumsal dayanışma ruhu içerisinde hareket edebilmeliyiz.”

BAŞARI, BİRİKTİRDİĞİMİZ TECRÜBELER SAYESİNDE DAHA İYİYE ULAŞMAYI SAĞLAMAKTAN GEÇER

Takvim yaprakları ve yılların adı değişse de da her yeni gün ve her yeni yılın, bir öncekinin izlerini ve mirasını da taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, “Başarı, zaman içinde biriktirdiğimiz tecrübeler sayesinde yeni yılda daha iyiye ve daha güzele ulaşmayı sağlamaktan geçiyor. Hedefler doğrultusunda, yalpalamadan, mücadeleden vazgeçmeden, katılımcı bir anlayış ve dayanışma içinde bunu başarabiliriz” dedi.

Tüm yurttaşlara ve ailelerine sevdikleriyle birlikte sağlık ve esenlik içinde güzel bir yıl dileyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 2020 yılının, adada ve dünyada barış, huzur ve mutluluk yolunda güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum.”