Ek Kontenjanlarda Girne Üniversitesini tercih eden öğrenciler, kayıt işlemlerini  5-9 Ekim tarihleri arasında üniversitenin web sitesi üzerinden online gerçekleştirebilecekleri gibi, Türkiye temsilciliklerinde ve  üniversite kampüsünde de yapabilecek.

Girne Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Ek Yerleştirme döneminde; lisans programlarına 92, ön lisans programlarına ise 51 kişi olmak üzere toplam 143 öğrenci Girne Üniversitesini tercih etti.  

Açıklamada, bugün ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Girne Üniversitesinin 2020 YKS’de yüzde 75 doluluk oranına ulaştığı belirtildi.

REKTÖR PROF. DR. SALİHOĞLU, BU YILKİ ARTIŞTA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, 2019 yılında lisans programlarında 25, ön lisans programlarında ise 17 olmak üzere toplam 42 öğrencinin Ek Yerleştirme döneminde Girne Üniversitesi’ni tercih ettiğini belirterek, bu yıl elde edilen yüzde 257 artışta emeği geçenlere teşekkür etti.

Salihoğlu, 2013 yılındaki kuruluşlarından bu yana yıllar içerisinde oluşturdukları ve ara vermeden geliştirmeyi sürdürdükleri doğru akademik altyapı ve yatırımlarla bu sonuca ulaştıklarını ifade etti.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, 2020-2021 Akademik yılı Güz Döneminde eğitimi hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak sürdüreceklerini belirterek, tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinde öğrencilerin akademik kayıplarını önlemek amacıyla bu kararı aldıklarını vurguladı.

Salihoğlu, 2020 KKTC Covid-19 salgın sürecinin ada genelinde başarılı bir şekilde yönetebilmesinin ve “Öğrenci Dostu Ada” projesinin ilgili bakanlık tarafından hayata geçirilmesinin de öğrencilerin KKTC’yi tercih etmesinde önemli olduğunu belirterek, tüm yetkililere teşekkürlerini sundu.