ABD’de yaşanan ölümlerin ardından tüm dünyada ciddi bir sağlık sorunu haline gelmeye başlayan likit içerikli elektronik sigara ve nargile konusunda önlem alınıyor.

Bu çerçevede “likit içerikli elektronik sigara, elektronik nargile ve nikotin içeren veya içermeyen kartuşlar, bu kartuşların kullanıldığı alet, ekipman ve aparatlar ile kartuşların doldurulmasında kullanılan likitlerin” toplum sağlığı açısından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne girişinin yasaklanması yönünde karar üretildi. Çalışma komitesince hazırlanan öneriler Başbakan Ersin Tatar’a sunuldu. Tatar, “Bizim için insan sağlığı herşeyden önemlidir. Öneride yer alan ürünlerin ithali yasaklı mallar kapsamına alınması için gereken neyse derhal yapılacaktır” dedi. 

Bu çerçevede  “likit içerikli elektronik sigara, elektronik nargile ve nikotin içeren veya içermeyen kartuşlar, bu kartuşların kullanıldığı alet, ekipman ve aparatlar ile kartuşların doldurulmasında kullanılan likitlerin” 12/1983 Sayılı Dış Ticaret (Düzenleme ve Denetim) Yasası çerçevesinde hazırlanan İthalatı ve İhracatı(Düzenleme ve Denetim) Tüzüğü altında, ithali yasaklı mallar kapsamına alınmasına ilişkin gerekçeleri ile birlikte 40 sayfadan oluşan öneri, tüm komite üyelerinin katılımı ile yapılan ziyarette Başbakan Ersin Tatar’a takdim edildi. Toplantıda Sağlık Bakanı Ali Pilli de hazır bulundu.