(29-12-2021…MHA) 28.12.21 tarihinde Gazimağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince bir dairede yapılan aramada tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 10 gr ağırlığında madde ve bir adet öğütücü bulunan Nijerya uyruklu C.S.D suçüstü hali gereği tutuklanarak tasarrufunda bulunan uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucu madde kırıntısı ihtiva ettiğine inanılan bir adet öğütücü emare olarak zapt edildi.

Zanlı bugün 29.12.21 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Nurettin Enginer, alınan bilgi ışığında 28.12.21 tarihinde Gazimağusa’da, zanlının ikamet ettiği dairede arama yapıldığını, oturma odası içerisinde üzerinde uyuşturucu madde kırıntısı bulunduğuna inanılan 1 adet öğütücü ile ayni yerde 4 ayrı paket içerisine sarılmış Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 4 gr ağırlığında madde, yatak odasındaki dolap içerisinde ise 7 ayrı paket içerisinde toplam 6 gr olmak üzere Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.

Zanlının itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini belirten tanık, soruşturmanın yeni olduğunu, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibi yanında alınması gereken ifadeler olduğunu, emarelerin ise analiz edilmek ve incelenmek üzere uzmana gönderildiğine ve rapor beklendiğine değindikten sonra zanlı aleyhine 2 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)