28. Uluslararası Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali basın toplantısı bugün yapıldı. Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği ortaklığında düzenlenen Gazimağusa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali’nin 28’incisi, 2 Mart- 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, pazartesi günü 24. Mektup Yazma Yarışması ile başlayıp 3-5 Haziran tarihleri arasındaki “Kültürümüzü Yaşatalım Sergisi” ile sona erecek.


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmada, “2020’deki en büyük etkinliklerimizden biri olan Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali'nin basın toplantısındayız. Festivalimiz 28 yaşında. Mağusa Kültür Derneği ile yaptığımız etkinlikler her geçen yıl tecrübelerimiz artarken, festivalimizide geliştiriyoruz. Öğrenciler ve gençlerin ilgisi artarken halkımızında festivale ilgisinin artığını görüyoruz. Festivalimiz Gazimağusa sınırları dışına çıkarak Kıbrıs'ın her bölgesinden ilgi görmektedir. 2 martta başlayacak olan etkinliğimiz haziran ayında sona erecek. bu festivalin ana sponsoru Gazimağusa Belediyesidir. Mağusa Kültür Derneği'nde çalışan arkadaşlarında desteği de büyüktür. Güzel bir festival olmasını temenni ederim”dedi.


Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları Mağusa Kültür Derneği ve Gazimağusa işbirliğinde düzenlenen festivalde birbirinden güzel etkinliklere yer verildi, danslar, sergiler, kültürel yarışmalar,eğlenceli gösteriler yer verilmiştir.  çocuklarımızın ve gençlerimizin yaratıcılıklarını ortaya çırakacakları etkinlikler yapılmaktadır. Festival kapsamında Tarık Sezer Orkestrası ile liseli gençlerperformanslarını sergileyebileceklerdir. Oses Türkiye'ye gitme şansı verebildikleri için herkese teşekkür ederiz. Amacımız geçlerin müziğe olan ilgisi arttırmak,geçnlerin hayatlarında teknoloji bağımlısı olamasını önlemek,okullararası etkileşimi sağlamak,yeteneklerini platformda sergilemelerini sağlamak,mektup yazma yarışmasıyla hayal güçlerini geliştirmektir. Katkı koyan herkese teşekkür ederiz"dedi. (MHA)