Gazimağusa Belediye Başkanı, İsmail Arter, halkın Kurban Bayramını kutladı.

4 günlük Kurban Bayramı tatilinin yarın başlayacağını söyleyen Arter, şunları kaydetti: “Gazimağusa Belediyesi olarak bu 4 günlük tatil süresince halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için temizlik, sağlık, zabıta şubeleri başta olmak üzere tüm şubelerimiz görev başında olacaktır.
Bayramlar kaynaşmak, bir araya gelmek için en güzel günlerdir.
Tabiatıyla Kurban Bayramında kurban kesilmesi söz konusu olduğu için temizlik ve sağlık şubelerimiz daha da aktif çalışacaktır.
Biliyorsunuz, kurban kesimi mezbahalarda yapılmalıdır; ama maalesef bazen mezbaha dışındaki bölgelerde kurban kesimi yapıldığını görebiliyoruz. Temizlik şubemiz, o bölgelerde de çevre kirliliği olmaması için gerekli tedbirleri almıştır.”

Mezarlık ziyaretlerinde de bir sıkıntı yaşanmaması için görevlilerin görev başında olacağını ifade eden Arter: “Dileğimiz, insanlarımızın bu 4 günlük bayram süresini; kazasız, belasız, mutlu geçirmesidir.” dedi.

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinin bitmediğine dikkat çeken Arter, 3-4 ay öncesine göre tehlikenin daha yüksek olduğunu, “normalleşelim” derken maske takmak, dezenfektan kullanmak gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçmemek gerektiğini vurguladı.

Tedbirleri daha ciddi şekilde uygulamamız gerektiğini; fakat aldığımız tedbirlerde 3-4 ay öncesine göre büyük zaafiyet gördüğünü kaydetti.
Kaymakamlık, Polis Müdürlüğü ve Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimliği ile temas halinde olduklarını dile getiren Arter: “N’olur, insanlarımız, aldığımız ciddi tedbirlerden geri adım atmasın. Özellikle bayramdaki toplu görüşmelerde maske, fiziki mesafe çok önemlidir. Halkımızın Kurban Bayramı'nı tekrar kutlarken hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi. (MHA)