Geleneksel Gazimağusa Suriçi Panayırı devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter Suriçi Panayırını ziyaret etti.



Panayırda vatandaşlarla buluşan İsmail Arter, “Gazimağusa Suriçi Panayırının 2’inci gecesindeyiz çifte bayram yaşıyoruz hem 20 Temmuz hem de panayırımız dolayısıyla stant kuran insanlarımıza hem de eğlenmek için gelen insanlarımıza baktığımızda Gazimağusa Suriçi Panayırı eskiden gelen ve gelenekselleşen panayır olarak kültürümüzü yaşatma adına yaptığımız bir panayırdır. Festivallerimizin ve panayırlarımızın ayrı ayrı değeri var bu yaptığımız panayırın ayrı bir özelliği var, Suriçinin özelliklerini taşıyarak yapılan panayırdır.



Mağusa Suriçinin değeri kıymeti Mağusa için pahabiçilmez hem tarihi eserleri ile Mikroklimasıyla özellikleriyle bu panayırımızın 10 gün sürmesiyle insanlarımızı mutlu edeceğini düşünüyoruz. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma, belediye çalışanlarına burada stant kuran vatandaşlarımıza, festivalciler birliğine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter panayırda stant kuran vatandaşları da ziyaret etti.