Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTMAS),  personel eksikliği ve bun bağlı olarak çalışanların iş yükünün artması ve nöbetlerin dönmemesi gerekçesiyle Gazimağusa Devlet Hastanesi laboratuar servisinde 09.00-00-12.00 saatleri arasında 3 saatlik uyarı grevi yaptı.
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ile KTAMS Başkanı Güven Bengihan hastane önünde birlikte basın açıklaması yaptılar.
ATAN
Kamu-Sen Başkanı Metin Atan  Gazimağusa Devlet Hastanesi  laboratuar servisindeki sıkıntıların devam ettiğini, bunun nedeninin de “ülkeyi yönetenlerin Karagöz- Hacivat oyunu oynaması “ olduğunu iddia etti.     
Özellikle laborant bölümünde  nöbetlerin dönmediğini kaydeden Atan,  15 olan personel sayısının 5’e düştüğünü, ülkeyi yönetenlerin “sağlıkçılar başımızın tacı”  ifadelerini kullandıklarını ancak  sağlıkçılara gereken önemi göstermediklerini söyledi.
Personel  eksikliği  nedeniyle çalışanların iş yükünün çok fazla arttığını belirten Atan,  kamu sağlık çalışanlarının 6 aydır ek mesailerinin ödenmediğine  dikkat çekti.
Atan, Gazimağusa Devlet Hastanesi laboratuar servisiyle ilgili  hükümetin duyarsızlığının devam etmesi halinde KTAMS ve Kamu-Sen olarak eylemlerin dozunu artıracaklarını kaydetti.
Başbakan Ersan Saner’e eleştiride bulunan Atan,  uygulamalarla kamu ve  özel sektörün kutuplaştırılmaya çalışıldığını kaydetti.
Atan,  reel sektöre  aktarmak üzere 3 aylık hayat pahalılığı kesintisi yapılacağı açıklandığını ancak,  plan ve program açıklanmadığını, çünkü reel sektör denirken “sermayenin” kast edildiğini savundu.
Özel sektör öne sürülerek   3 ay hayat pahalılığı ödenmeyecek olmasını  protesto ettiklerini belirten Atan,  “hayat pahalılığı ödemek için pullara ve harçlara zam yapıyoruz” diyen hükümetin pullara, harçlara yapılan zamları geri alarak, bankalara faiz ödemesini durdurarak samimiyetini göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
BENGİHAN
KTAMS Başkanı Güven Bengihan da  Gazimağusa Devlet Hastanesi  laboratuar servisindeki mikrobiyolog ve laborant eksikliğine dikkat çekerek, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin koltuğunu korumak kaygısı ile  hastanedeki personeli alıp  Güzelyurt’a  gönderdiğini  iddia etti.
Bengihan,  keyfi uygulmalarla  halkın hak ettiği  sağlık hizmetini almasının engellendiğini, yoğunluk olan yerlere personel takviyesi yapılmaması nedeniyle bugün sağlık çalışanlarının hastane kapısının  önünde eylem yapmak zorunda kaldığını ifade etti.
Ülkede, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bittiği gün de dahil olmak üzere yüzlerce istihdam yapıldığını belirten Bengihan,  “Ama biz personel eksikliği nedeniyle hastane  kapısının önünde eylem yapıyoruz. Bakan sağlığı, sağlık çalışanları kadar düşünmüyor. Oy kaygısıyla  halkın sağlığını düşünmüyor. Bize personel gönderin diyoruz. Bunu  anlamayacak ne var” ifadelerini kullandı.
Bengihan  Gazimağusa Devlet Hastanesi laboratuar hizmetlerinin  aksamaması için  personel takviyesi yapılmaza  Kamu-Sen ve KTAMS’ın eylemlerine devam edeceğini vurguladı.
Son iki günde   Başbakan ve Sağlık Bakanı’nın  toplumu kaosa sürükleyecek açıklamalar yaptıklarını ileri süren Bengihan, kamu çalışanlarında hayat pahalılığı kesintisi yapılmasını eleştirdi, 
 Bengihan,  özel sektör öne sürülerek,  kaynak yaratılmak amacıyla kesinti yapılacağının açıklandığına dikkat çekerek,” Plan, program nerede?” diye sordu.
Bengihan, hükümetin ve Sağlık Bakanı’nın kamu sağlık çalışanlarına hak ettiği değeri vermediğini iddia etti
Bengihan, personel takviyesi  yapılmaza,  eylem ve grevleri artırarak devam ettireceklerini yineledi.(MHA)