(24-03-2022...MHA)  Gazimağusa narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi ekipleri almış oldukları bir bilgiyi değerlendirerek yaptıkları operasyonda uyuşturucu madde, ateşli silah ve patlayıcı madde ele geçirdi.

Polisi görüp kiralık aracıyla kaçmaya teşebbüs eden ancak kısa sürede etkisiz hale getirilip alıkonan E.Ş’ın üzerinde ve araçta Narkotik ekipleri tarafından yapılan aramada, Hint keneviri ve Metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, bir adet 7.65 mm tabanca, 1 adet şarjör ve 2 adet 7.65 mm çapında canlı mermi bularak emare aldı ve suçüstü hali gereği adı edileni tutuklandı.

Zanlı bugün 24.03.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma, tasarruf, kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarruf” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere polis çavuşu Hasan Selvili’yi yanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, alınan bilgi doğrultusunda 23.03.22 tarihinde Gazimağusa ’da sakin zanlının ikametgahına gidildiğini, o esnada tasarrufundaki kiralık araç içerisinde bulunan zanlının polisi görmesiyle kaçmaya çalışırken alıkonduğunu söyledi.

Alıkonan zanlının üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu montun iç cebinde bir adet markası meçhul 7,65 mm çapında tabanca, şarjörü ve içerisinde 2 adet 7,65 mm çapında canlı bulunarak emare alındığını belirten tanık, araç içerisinde yapılan aramada ise sürücü koltuğu içerisinde şeffaf naylon parçalarına sarılı Metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan 25 gr ağırlığında madde, ayni yerde yine şeffaf naylon parçalarına sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 20 gr ağırlığında madde ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet küçük cam nargile şişesi bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.

Zanlının ikametgahında yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunamadığına değinen tanık, mesele ile ilgili olarak zanlının polise gönüllü bir ifade verdiğini, uyuşturucu madde ile tabanca ve mermileri isim bazında söylediği 2 ayrı şahıstan aldığı yönünde beyanda bulunduğunu belirtti.

Tahkikatın yeni başladığını, emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere ilgili birimlere gönderildiğini söyleyen Selvili, gönüllü ifadenin teyit ve tekzibi yanında isim bazında verilen 2 şahıs ile ilgili soruşturma yapılması gerektiğine dikkat çektikten sonra, serbest kalması halinde tahkikata müdahale etme imkânı olan zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Mine Gündüz, polisin talebini uygun ve adil bulduğunu belirtikten sonra zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)