1-31 Ekim tarihleri arasında Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla dün Gazimağusa Anıt Çemberi’nde Kanser Hastaları Yardım Derneği Ve Sivil Toplum Örgütleri pembe farkındalık etkinliği düzenledi.



 

Farkındalık etkinliğine dikkat çekmek için katılanlar pembe kıyafet giyerek, ellerinde balon ve yazılı pankartlar açarak, yakalarına pembe kurdele takıp, bilgilendirici broşür dağıtıp anıt çemberinin etrafında zincir oluşturdu.


Etkinlikte konuşan Kanser Hastaları Yardım Derneği Gazimağusa Sorumlusu Zarifşen Menteşeoğlu, “Meme kanseri şuanda yüzde doksan tedavisi olan kanser türüdür, kadınların her yıl kontrollerini düzenli olarak yapmalarını istedi. Her yıl dikkat çekmek için bu etkinliği yapıyoruz” dedi.



Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail etkinlikteki konuşmasında, “Zarifşen Hanım Mağusa’da sizlerle el ele Nahide hocamız bizlere her zaman öncülük yapıyor. Çok mutluyuz, umutluyuz bu hafta 25 yıldan beri beklediğimiz ‘Kanser Bildirim Zorunluluğu Yasası’ geçti. 25 yılı düşündüğümde bu kadar çabuk geçebilecek bir yasayı bekledik ve oy birliği ile yasa geçti. Herkes gerekliliğinin çok büyük farkına vardı” dedi.



Daü Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora konuşmasında, “Tıp Fakültesini açtığımız günden itibaren ‘Zorunlu Hastalığı Bildirim Yasasını’ çıkarmaya çalıştık meclise giderek de bunun çalışmasını yaptık ve sonunda çıkarıldı. Geçen yıl burada bütün siyasilere bir çağrı yapmıştım . herkese çok teşekkür ediyorum olması gereken ve çağdaş ülkelerde 1970’den bu yana mevcut olan sistem bizde 2018 yılında başladı” ifadelerini kullandı.

Pembe farkındalık etkinliği, Kanser Hastaları Yardım Derneği ve Sivil Toplum Örgütleri’nin toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (MHA)