(24-08-2022…MHA)

21.08.22 tarihinde sabah saatlerinde Gazimağusa Narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğünce gerçekleştirilen ve polisin silah kullanmak zorunda kaldığı Hedef operasyonunda tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 80 Gr. ağırlığında madde, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 50 adet MDMA türü extacy hap, Methamphetamine türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 45 Gr ağırlığında madde, 2 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet şarjör ve 9 adet p mm çapında canlı mermi bulunan M.A suçüstü hali gereği tutuklanarak tasarrufunda bulunan uyuşturucu madde ile silah ve mühimmata emare olarak el konulmuş ve ayni gün çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “Gökova’ yı kanunsuz uyuşturucu madde, ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma ve tasarruf” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 8 gün ek tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru İbrahim Gökova’yı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde alınan bir bilgi doğrultusunda, 21.08.22 tarihinde saat 02.40 raddelerinde Gazimağusa Gazi Mustafa Kemal bulvarı üzerindeki trafik ışıklarında kırmızı ışık nedeniyle kullanımındaki araçla beklemekte olan zanlının tespit edilerek polis aracıyla önünün kesildiğini söyledi. Polisin araçtan indiğini görmesi üzerine araç içerisinden dışarıya tasarrufundaki bir poşeti dışarı attıktan sonra geri vitesle aracını geriye alıp polisin bir el uyarı ateşi açmasına rağmen geliş istikametine göre ters yöne kaçmaya başlayan zanlı ile polis arasında bir kovalamaca başladığını belirten tanık kovalamaca esnasında polis aracının sivil bir araca çarpması sonucu zanlının peşindeki kovalamacaya diğer polis aracının devam ettiğini söyledi.

Zanlının kullanımındaki aracın tüm uyarılara rağmen durmaması üzerine polis tarafından 3 el tabanca atışı sonrasında zanlının kullanımındaki aracın sol ön lastiğinin patladığını ancak yine durmayıp zanlının kaçmaya devam ettiğini söyleyen tanık, kısa süre sonra ara sokaklar içerisinde önü kesilen araç içerisinden inerek koşarak kaçmaya başlayan zanlının makul güç kullanılarak alıkonduğunu belirtti.

Araçta yapılan aramada şoför koltuğu altında naylon poşet içerisinde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 20 Gr. ağırlığında madde ve sol ön yolcu koltuğu üzerinde bulunan streç naylon içindeki poşetin de emare alındığını söyleyen tanık akabinde trafik ışıkların olduğu yerde zanlının dışarıya atmış olduğu naylon poşetin bulunarak emare alındıktan sonra zanlı huzurunda poşet içerisinde arama yapıldığını söyledi.

Yapılan aramada şeffaf naylon içinde strece sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 60 Gr. ağırlığında madde, MDMA türü extacy uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 50 adet hap, Methamphetamine türü uyuşturucu olduğuna inanılan 45 Gr. ağırlığında madde, 2 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet şarjör ve 9 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunarak emare alındığına değinen tanık, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını belirtti.

Mesele ile ilgili soruşturmanın sürmekte olduğunu, uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile ateşli silah ve patlayıcı maddelerle ilgili henüz bir rapor temin edilemediğine dikkat çeken tanık, güvenlik kameralarındaki incelemenin de devam etmekte olduğuna değindikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlının tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)