İskele bölgesi Long Beach sahili açıklarında avlanan balıkçıların ağına, Carettta Caretta türü deniz kaplumbağası takıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu Long Beach sahili kıyısından yaklaşık 1 kilometre açıklarında avlanan balıkçıların ağına caretta caretta türü kaplumbağa takıldı. Durumu fark eden balıkçılar, Çevre Koruma Dairesi ekiplerine haber verdi. Görevlendirilen Çevre Koruma Dairesi ve Kıbrıs’ta “Kaplumbağaları Koruma Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdüren Robin Snape tarafından oluşturulan ekip, kaplumbağayı 2 gün süre ile müşahede altına aldı. Gerekli müşahede ve tedavi sürecinin ardından doğal yaşamlarının izlenmesi amacıyla ekipler tarafından kaplumbağaya uydu takip (GPS) cihazı takıldı.

GPS cihazı takılan erkek cinsi caretta caretta, Çevre Koruma Dairesi, Robin Snape ve DAÜ Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi (SAGAM) Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek tarafından bugün doğal ortamına tekrar kavuşturuldu. Takılan GPS cihazı sayesinde kaplumbağa, her hava almak için su yüzüne çıktığında cihaza sinyal gönderecek ve bu sayede kaplumbağanın nerede olduğu ve doğal yaşamında nasıl bir rotada hareket ettiği gözlemlenecek. (MHA)