(02-06-2022...MHA) 01.06.22 tarihinde, Gazimağusa’ da İsmet İnönü bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir marketin sürme kapısını hasara uğratmadan açıp içeri giren ve kasadan 3200 T.L nakit para ile bir paket sigara sirkat eden S.F (K-21), P.C (K-20) ve S.S (K-17) kamera görüntülerinden tespit edilerek ayni gün tutuklandılar.

Zanlılar bugün 02.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “dükkân açma ve sirkat” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışları men edilerek teminata bağlandılar.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Kemal Yeşil’ i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 01.06.22 tarihinde Gazimağusa’ da saat 05.00 raddelerinde işletmeciliğini Y.O’ nun yaptığı bir marketin alüminyum sürme kapısının takılı olduğu menteşesini zanlı 2 ve zanlı 3 dışarıda gözetin yaparken zarar yapmadan açıp içeri giren zanlı 1’ in kasada bulunan 3200 T.L nakit para ile bir paket Malbora sirkat ettikten sonra ayni yerden dışarı çıkış sağladığını söyledi.

Ayni gün yapılan şikâyet ve incelenen kamera görüntülerinde her 3 zanlının tespit edilerek tutuklandıklarını belirten tanık, sirkat edilen paranın 2505 T.L’ sinin saklandığı yerde bulunarak fotoğraflandıktan sonra emare alındığını, eksik olan 695 T.L’ nakip parayı çeşitli yerlerde harcadıkları yönünde zanlıların beyanda bulunduğunu söyledi.

Zanlıların itiraf niteliğinde birer gönüllü ifade verdiklerini, işlemiş oldukları suçla ilgili kendilerine yazılı dava tebliğ edildiğini, davaya karşılık “kabul ederim” şeklinde cevap verdiklerini söyleyen tanık, tahkikatın bundan sonraki kısmına etki etme imkanları olmayan zanlıların yargılanmada hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve iddia makamının talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, yargılanmada hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla zanlıların KKTC haricine çıkışlarını men ederek 6 biner T.L nakdi teminat yatırmaları, KKTC vatandaşı muteber ikişer şahsın 50 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada birer gün polise ispat-ı vücut etmeleri şartıyla serbest kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)