Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), ülkeye karantinasız girişlerin durdurulmasını ve salgına karşı gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınarak okulların açılmasını talep etti.

Sendikalar bugün Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında “Her gün karar değiştiren UBP-HP hükümetinin eğitimi ve çocuklarımızı seçime kurban etmesine asla müsaade etmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.Eylemde, “Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Alınarak Okullar Açılmalıdır”, “Eğitim ve Çocuklarımızı Seçime Kurban Etmeyin”, “Karantinasız Girişler Durdurulmalıdır” pankartları açıldı.

ELCİL: “HÜKÜMETİN HEDEFİ OKULLARI SEÇİMDEN SONRA AÇMAK”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de hükümetin hedefinin okulları seçimden sonra açmak olduğunu, bakanın her gün yaptığı farklı açıklamalarla güvensizliğe yol açtığını savundu.Okulların açılmaya hazır olmadığını öne süren Elcil, kitapların okullara gitmediğini, altyapının yeterli olmadığını savunarak, bu eksikliklerin de hükümetin okulları açma niyeti olmadığının göstergesi olduğunu iddia etti.Devletin içine sızan tarikatlar olduğunu da öne süren Elcil, okullar açılmadıkça bazı öğrencilerin tarikatlara, denetimsiz kurslara yöneldiğini savundu.

“KARANTİNASIZ GİRİŞLER DURDURULMALI, YÜZ YÜZE EĞİTİM İMKANI SAĞLANMALI”

Tel, “Ülkeye karantinasız girişler durdurulmalı, gerekli tedbirler alınarak tüm öğrencilere eşit, yüz yüze eğitim imkanı sağlanmalıdır. İmkanları kısıtlı olan aileler ve özellikle özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler yok sayılmaktadır. Okullarda olası bir vaka görülmesi durumunda neler yapılacağını önceden belirleyen bir Bulaş-Temas Protokolü henüz bulunmamaktadır.” dedi.İnsanın sosyal bir varlık olduğunu söyleyen Tel, “Okullar toplumun küçük bir modeli olup, öğrenciler bu çevre içinde eğitim almalıdır. Biz, ülkeye karantinasız girişlerin durdurulmasını, salgına karşı gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınarak okulların açılmasını bir kez daha talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.