Söz konusu iki toplumlu açık hava sinemasına karşılık Lahika-3 haritada sunulan bölgede Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği tarafından yapılan talep üzerine “Dünya Toplumları Engelsiz Aktivite Alanı” tesis edilmesi ve 11 Eylül 2021 tarihinde engellilerin katılımıyla bölgede bir faaliyet icra edilmesi planlanmıştır. Söz konusu faaliyete ilişkin detaylar aşağıda sunulmuştur. 


10  Eylül 2021 tarihinde;                 
Gazimağusa Belediyesi’ne ait 5 araç (2 dozer, 1 kamyon, 1 silindir, 1 su tankeri) ile toplam 12 personelden oluşan ekip, Ara Bölgede planlanan faaliyetin hazırlık günü olan 10 Eylül 2021 saat 09:30’da, Lahika-3’de sunulan bölge içerisinde zemin düzeltme ve temizleme faaliyeti icra edecektir.  


 Zemin düzeltme faaliyetine müteakip belediye ekiplerince, haritada işaretli etkinlik alanının KKTC topraklarında kalan kısmına piknik masaları ve diğer ekipmanlar  yerleştirilecektir. 
11  Eylül 2021 tarihinde;  
Faaliyetin icra günü olan 11 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 10.00’da engelli ve engelli yakınlarından oluşan yaklaşık 50 kişilik bir heyet Gazimağusa Belediyesi önünde toplanacak ve müteakiben Belediyeye ait engelli otobüsü ile etkinliğin yapılacağı bölgeye taşınacaktır. Bahse konu faaliyet kapsamında aktivite alanında kokteyl tarzında ve müzik dinletisi eşliğinde yaklaşık 1 buçuk saat süreyle etkinlik icra edilecektir.  
Anılan etkinlik, Dünya Toplumları Engelsiz Aktivite Alanı tabelasının Ara Bölge içerisinde Belediye ekiplerince belirlenen alan içerisindeki uygun bir alana yerleştirilmesini müteakip tamamlanacaktır. 
Söz konusu aktivite alanı açılış etkinliğinin basında yer alması maksadıyla TAK (Türk Ajansı Kıbrıs), BRTK (Bayrak Radyo Televizyon Kurumu) ve MHA (Mağusa Haber 
Ajansı)’dan siz değerli basın mensuplarını faaliyetin takibi için davet ediyoruz.
Ara Bölgedeki etkinliğin bitimini müteakip, katılımcılar Gazimağusa Belediyesi’nin engelli taşıma kabiliyetli otobüsü ile öğle yemeği ve yüzme faaliyeti maksadıyla Denizevine intikal edecek ve faaliyet sona erecektir.