Uluslararası Lions kulüpleri birliği Kuzey Kıbrıs Lions kulüpleri federasyonu kurallara aykırı davrandıkları gerekçesiyle Mesarya Lions kulübünü federasyon üyeliğinden çıkardı. Federasyon tarafından yapılan açıklamada:

"Üye kulüplerimizden Mağusa Mesarya Lions Kulübü; Federasyon üyelerinin uyması gereken Tüzük maddeleri ve Lions ilke ve idealleri ile kurallarına aykırı davranmaktan, Yönetim Kurulunun oybirliği ile aldığı karar sonucu Federasyon Üyeliğinden çıkarılmıştır.
Yönetim Kurulu bu kararı alırken, başta Onur Kurulumuzun tespitleri ve konu hakkındaki tavsiye kararını, üye 15 kulüp başkanlarının tümünün üyelikten çıkarma yönündeki görüşleri ve Mağusa Mesarya Lions Kulübünün konu hakkındaki kararını esas almıştır. Bu kulüp, Yönetim Kurulu üyeleri Sn. İnanç Genç ve Sn Fikret Şendil'in Lions Quest programı ile ilgili konular hakkında yaptıkları yazışmalarda Federasyonumuzu SÖZDE federasyon ve Federasyon Başkanımızı da SÖZDE FEDERASYON BAŞKANI olarak tanımlayan ifadelerini, yine Federasyon Yönetimini yetkisiz, tanınmamış, üyeleri arasında ayırım yapan, dışlayan, ötekileştiren ve benzeri asılsız suçlamalarla itham etmelerini aynen onaylayan bir Yönetim Kurulu kararı alarak bunu da gerek Onur Kurulu'na gerekse Federasyon Yönetim Kurulu'na yazılı olarak bildirmiştir. Bu yazıda Federasyonu yetkisiz, kulüpler üzerinde otoritesi ve egemenliği olmayan bir kuruluş olarak tanımlamışlardır.
Yukarıda özetlediğimiz davranışlar, KKTC yasalarına göre kurulmuş ve faaliyetlerini yasal mevzuat, kendi tüzüğü ve Uluslararası Lions ilke ve idealleri doğrultusunda sürdüren Federasyonu yasa dışı, hiç bir otoritesi ve yetkisi olmayan bir kuruluş durumuna düşürmüştür. Bu davranışlara göz yumulması söz konusu olamazdı. Özellikle Mağusa Mesarya Lions Kulübü yetkililerinin hatalarını anlayıp geri adım atmaları veya olası bir yanlış anlama veya amacını aşan sözleri düzeltme yerine aynı tutum ve davranışlara devam etmeleri, Yönetim Kuruluna başka bir çare bırakmamıştır.

Seçilmiş kişiler olarak öncelikli görevlerimiz arasında bulunan Federasyonun en iyi şekilde çalışmasını ve hizmet vermesini sağlamak yanında, varlığını devam ettirmek gelmektedir. Üye Kulüpler de, Federasyona üye olurken, Tüzük hükümlerine bağlı çalışmayı, üyeler arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasına yardımcı olmayı ve bu faaliyetleri sürdürürken KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA RUHUNU öne çıkararak, Lions ilke ve amaçlarına sadık kalınması gerekmektedir. Olmayan, yaşanmayan ve hatta YALAN ithamlarla Federasyonu küçük düşürme hak ve yetkisi hiç kimsede yoktur ve olamaz. Kendilerini diğer kulüplerin üzerinde görme, kendilerinden başka kimsenin yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadığını zannetme ve kardeş olarak görmeleri gereken kulüpler ile Federasyonu aşağılayıcı tutum ve davranışları pervasızca sürdürmeye devam eden bu kulüp yetkilileri, Üye Kulüpleri ve Kamuoyunu yanıltıcı, gerçekleri gizleyici ve yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali yaptıkları açıklama ile olumsuz tutum ve davranışlarını sürdürmeye devam etmektedirler.
Gerek tüm üye kulüplerimizin, gerekse Mağusa Mesarya Lions Kulübünün programları çerçevesinde yaptıkları güzel ve verimli çalışmaları her zaman olduğu gibi şimdi de takdirle karşılamaktayız. Açıklamalarında ortaya koydukları çalışmalar için Mağusa Mesarya Lions Kulübüne bir kez daha teşekkür ederiz. Ancak başarılı çalışmalar yapmak iyi bir Lion olmak için yeterli değildir. Kurallara uymak, diğer kulüplere ve Federasyona sevgi ve saygıyla yaklaşmak, dayanışma ruhu içerisinde hareket etmek, en az başarılı iş üretmek kadar önemlidir.

Özellikle yaptıkları hakaret içeren açıklamaları, küçük düşürücü söz ve tavırları kamu oyundan gizleyerek kendilerine haksızlık yapıldığı inancını yaymaya çalışmaları da dürüst bir davranış değildir. Düzenlenmesi düşünülen Lions Quest programı ile ilgili olarak Federasyon Yönetim Kurulunda hiç bir görüşme yapılmadan ve herhangi bir karar alınmadan, kendi kulüplerinin dışlandığı yalanını söylemeye devam etmektedirler. Yaptıkları asılsız iddialar ve gereksiz tepkileri nedeniyle, Lions Quest programının da askıya alınmasına sebep olmuşlar ve bu konuda da Lions Camiasına zarar vermişlerdir.

Öte yandan bu kadar suçladıkları, yetkisiz, kulüpler üzerinde egemenlik hakkı olmayan ve SÖZDE bir Federasyon olduğuna inandıkları Federasyon üyeliğini devam ettirmek istemeleri ve alınan karardan şikayetçi olmalarını anlamakta gerçekten güçlük çekmekteyiz. İddia ettikleri gibi bir Federasyon isek, üyelikten çıkarılmayı beklemeden, kendiliklerinden ayrılmaları çok daha onurlu bir davranış olurdu. Başarılı olmak için iyi niyetle çalışma yerine başkalarını suçlama, aşağılama, küçük görme ve hatta daha ileri giderek, yönetimine talip oldukları Federasyonu SÖZDE Federasyon olarak tanımlayacak kadar gözlerini hırs bürümüş kişilerin Lions ailesi içinde yer almaları düşünülemez. Ne yazık ki, Mağusa Mesarya Lions Kulübünün diğer yöneticileri de sağlıklı bir değerlendirme yapıp doğru bir karar verme yerine, arkadaşlarına sahip çıkma adına onların yanlışlarına ortak olup, önemli bir kulübümüzün Federasyon Üyeliğinden çıkarılmasına katkı koymuşlardır.

Konu ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuzun almış olduğu ÜYELİKTEN ÇIKARMA kararının gerekçeleri tüm üye kulüplerimize ve ilgili yerlere gönderilmiştir. Bu gerekçeli karar okunduğu takdirde kamuoyu gerçekleri görecektir. Üyelikten çıkarılmalarına sebep olan yazışmalar ve kendi Yönetim Kurulu kararları, arzu edilmesi halinde Federasyonumuzdan temin edilebilir.

Bir kulübümüzü üyelikten çıkarmak kadar zor ve üzücü bir karar olamaz. Bu kararı alan Yönetim Kurulu Üyelerimiz de durumdan hiç memnun değildirler ve üzülmektedirler. Ancak Federasyonun varlığını tehlikeye atacak bir davranış içinde olmamızı, hakaretleri ve varlığımıza yönelik haksız saldırıları görmezden gelmemizi de kime beklememelidir.

Sosyal medya üzerinden sürdürdükleri haksız saldırılar, gerçek dışı açıklamalar ve hakaretlerin devam etmesi halinde, gerek bireysel olarak Yönetim Kurulu üyelerimiz, gerekse Federasyon adına yargıya başvurmaktan çekinmeyeceğimizi kulüplerimize ve kamu oyuna saygı ile duyururuz."