KTOEÖS-KTÖS Ortak Basın Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 16 Eylül Pazartesi günü okullarımız aşağıdaki sorunlarla açılacak ve bunun sorumlusu UBP-HP Hükümeti olacağı kaydedildi.

Problemler karşısında çözüm üretmemenin nedenleri, bilgisizlik, yetersizlik ve çaresizliktir. Eğitim Bakanlığı’nın içinde bulunduğu durum tam olarak böyle ifade edilebilir.
İki öğretmen sendikası eğitim / öğretim faaliyetlerinin ileriye taşınması için her yıl okul ihtiyaçlarını belirlemek adına ciddi mesai harcamakta, okulların sorunsuz açılabilmesi için emeğini ortaya koymaktadır. Maalesef Eğitim Bakanlığı’nda aynı duyarlılığı göremiyor ve eğitimin geliştirilmesi adına hassasiyetleri de bulunmuyor.
16 Eylül Pazartesi günü okullarımız aşağıdaki sorunlarla açılacak ve bunun sorumlusu UBP-HP Hükümeti olacaktır.



Öğretmen Eksikliği
İki öğretmen sendikasının Temmuz ayı içerisinde nakilleri tamamlayıp, ihtiyaçları belirlemesine rağmen, öğretmen sınavları yine geciktirilmiş ve yine okullar öğretmensiz bırakılmıştır. İlk ve orta eğitimde toplam 160 öğretmen eksik olarak okullar açılmak zorunda bırakılmıştır. Buradan yetkililere sormak gerekiyor, bu problemin çözümsüzlüğünün nedeni kimin bilgisizliği, kimin yetersizliği ya da kimin çaresizliğidir.

Altyapı Eksikliği
Ülkelerde nüfus artışı genellikle doğum ve göç oranına bağlıdır. Göç ciddi bir politikayla kontrol edilebilecek bir sorundur.
Ülkemizin gerçeği ise göçü kontrol etmek yerine, nüfus sayım sonuçlarını dahi gizleyerek saklamaktır. Dağıtılan vatandaşlıklarla da bu yangın körüklenmektedir. Kontrolsüz artan öğrenci sayısı karşısında okullar yetersiz, sınıflar yetersiz durumda bırakılmakta, okul ve derslik yapımı yerine sınıflarda öğrenci sayıları çağ dışı sayılara ulaşmaktadır.