https://youtu.be/pIvK8fu0_nI




Son zamanlarda artan grip enfeksiyonu dolayısıyla Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Hakkı Serhat Tulay ve Doktor Ahmet Körceğez açıklamalarda bulundu.









Doktor Ahmet Körceğez açıklamada, “Genel olarak kulak burun,göğüs şikayetleri gün geçtikçe artış göstermektedir. Grip ve benzeri septomlarda başvuran hasta sayısı yaklaşık olarak 100 ve üzerini geçmektedir. Gribin mevsimsel olayından bahsedebiliriz ama son haftalarda bunun artış gösterdiği yüzde 80’i domuz gribi vakasıdır. Çünkü yapılan bazı testler bunu doğrulamaktadır.Her hastaya test uygulanmamaktadır çünkü bunu Dünya Sağlık Örgütü önermemektedir.Genel olarak hastalar gripten korkmamalıdır.Bizim çağrımız hastalara şu şekildedir; özellikle gribe yakalandıktan sonra dinlenmelidirler, ıstırahat etmelidirler, bunun aksine uygulamadıkları şekilde grip artış gösterir.Kalp hastası ,bronşit ve sigara kullanan bir hasta ise ve buna benzer rahatsızlıkları varsa bu süreci zor atlatır.Bilinçsiz şekilde herhangi bir ilaç kullanmışsa gribi atlatması zorlaşır.Grip denilen vakanın virüs enfeksiyonu olduğunu söyleyebiliriz. Grip aşısı piyasaya geç çıktı kişiler yeterince aşı olmadılar.Bu sebepten dolayı gripte büyük artış görüldü.Hastaneye gelen tüm hastalar grip değildir kimisi nezle vs.gibi enfeksiyonlardır.Kişiler hastalık sürecinde ve diğer bireylerin sağlığı için birbirleriyle tokalaşmamalıdırlar,öpüşmesinler, bir metre mesafe uzaklıkta olmalı ve yaklaşmamalıdırlar,ellerini sürekli yıkamalıdırlar,kapalı bir ortamda havalandırma her yarım saatte bir yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.





Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Hakkı Serhat Tulay açıklamada, “Hastaların sağlığı için acil servis ortamı elemanları iki katına çıkarıldı. Ayrı olarak ise acil müdahale için grip odası açıldı bu odada hastalık sürecini kolayca atlatılması için ellimizden geleni yapıyoruz” dedi.