(29-06-2022…MHA) Mayıs – Haziran 2022 tarihleri arasında, Geçitkale ve Mutluyaka’ da meydana gelen hayvan sirkatleri ile ilgili Dörtyol ve Geçitkale karakolu polislerinin koordineli şekilde günlerdir sürdürmekte olduğu soruşturmada büyük bir başarıya imza atıldı ve 6 bölgede sirkat edilen 117 adet koyun-kuzudan 90 tanesi bulunarak emare alınırken mesele ile ilgili Ü.Y, A.A, O.D ve N.K ayni gün tutuklandıktan sonra 26.06.22 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süreleri dolan zanlı 1 ve zanlı 2 “hayvan sirkati ve hırsızlık mal kabulü “suçlamasıyla bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri beşer gün daha uzatılırken aleyhlerinde bu meselede suç tespit edilemeyen zanlı 3 ve 4 serbest bırakıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren Geçitkale   polis karakolunda görevli polis memuru Aytaç Çebi, 28.29.05.22 tarihinde Geçitkale sakini S. K ’a ait ağıldan 26 adet, 03-04.06.22 tarihinde yine Geçitkale sakini H. A’e ait ağıldan 39 adet, 13-14.06.22 tarihinde Mutluyaka’ da sakin B. D’ a ait ağıldan 20 adet, 21-22.06.22 tarihlerinde Boğaztepe’ de E. M’ ya ait ağıldan 5 adet, 23-24.05.22 tarihinde Avtepe sakini F.M ‘ye ait ağıldan 6 adet, 13-14.05.22 tarihinde Pamuklu sakini T. K’ a ait ağıldan 16 adet ve 14-15.05.22 tarihinde Değirmenlik sakini S.A ya ait ağıldan 5 adet koyun-kuzu sirkat edildiği yönünde alınan şikayet doğrultusunda soruşturma başlatıldığını söyledi.

Dörtyol polis karakol personeli ile koordineli uzun süre sürdürülen titiz ve kapsamlı soruşturmada, Mutluyaka’daki hırsızlık olayında bölgede tespit edilen bir kamera görüntüsünde, olay mahallinde görünen beyaz renk Van araçtan yola çıkılarak güzergah üzerindeki takibin sürdürülmesi sonucu bahse konu aracın Yeşilköy’ de tespit edildiğini söyleyen tanık, hayvancılık yapmadığı halde tasarrufunda yüklü miktarda koyun-kuzu olduğuna dair alınan bilgi üzerine ayni gün zanlı 1’in ağılına gidildiğini  söyledi.

Zanlı 1’in ağılında eşi huzurunda yapılan araştırmada 39 adet kuzunun tespit edildiğini belirten tanık ayni gün şikayetçilerin bahse konu ağıla gelmelerinin sağlandığını söyledi.

Şikayetçiler tarafından yapılan incelemede, teşhis edilen koyun-kuzuların emare alındığını belirten tanık, Yeni Erenköy sakini zanlı 2’nin ağılında birçok koyun, kuzu bulunduğuna dair alınan bilgi üzerine ayni gün zanlı 2’nin Yeni Erenköy’deki ağılına da gidildiğini, zanlı 2’nin eşi üzerinde yapılan incelemede huzurda olan şikayetçiler tarafından teşhis edilen kuzuların emare alındığını ve zanlıların tutuklandığını belirtti.

Gelincik sakini N.N ’in zanlı 1’den hayvan aldığına dair alınan bilgi ışığında 26.06.22 tarihinde bahse konu şahsın ağılında yapılan incelemede 27 adet koyun-kuzunun şikayetçiler tarafından teşhis edilmesi sonucu emare alındığını belirten tanık zanlıların bu ana kadar polise herhangi bir ifade vermediklerine dikkat çekti.

Şu ana kadar sirkat edilen 117 hayvandan 97 adedinin bulunarak emare alındığını, 20 tanesinin henüz bulunamadığını, bulunan 97 hayvandan 84 adedinin teşhis edildiğini geriye kalanlarının yünlerinin kırpılması neticesi teşhis edilemediklerine dikkat çeken tanık, tahkikatın devam etmekte olduğunu, kamera görüntülerindeki incelemelerin devam ettiğini, alınması gereken ifadeler yanında mesele ile ilgili isim bazında bilinen 2 kişinin aranmakta olduğunu, bunlardan birinin yurt dışına kaçtığını diğerinin ise aranmakta olduğunu ve henüz bulunamayan hayvanlar olduğunu söyledikten sonra zanlıların tutukluluk sürelerinin sekizer gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Talep edilen 8 gün süreyi savcı yardımcısının 5 gün olarak sınırlamasından sonra huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlıların beşer gün daha poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.  (MHA)