(26-10-2022…MHA)

Beyarmudu Polis Karakolu’nda görevli polisler, KKTC’den GKRY’ye, GKRY’den de KKTC’ye insan kaçırmak için organizasyon yaptığı gerekçesiyle tutukladığı A.T., aleyhine mahkemeden tutukluluk emri aldı.

Mahkemede, Beyarmudu Polis Karakolu’nda görev yapan İnanç Gölgelikaya meseleyle ilgili olguları yemin altında verdiği şehadetinde mahkemeye aktardı ve zanlının 2022 yılı içerisinde Beyarmudu’nda meydana gelen insan kaçakçılığı suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Meseleyle ilgili 5 kişiyi daha aradığını açıklayan polis, zanlıya ait telefonla birlikte 10 bin 357 Euro, 2 bin 250 ABD, 665 Stg ve 18 bin 850 TL nakit para bulunup emare zapt edildiğini aktardı.

İnanç Gölgelikaya, 20 Ekim’de insan kaçakçılığı suçundan tutuklanan B.A.’nın polise beyanda bulduğunu ve B.A.’nın zanlının yönlendirmesiyle Türkmenköy çemberinde, Lefkoşa’dan plakası meçhul bir araçla gelen 4 siyahi erkek şahsı aracına alıp, Güney Kıbrıs’a geçirdiğini söylediğini kaydetti.

Gölgelikaya, zanlının KKTC’den GKRY, GKRY’den KKTC’ye insan kaçakçılığı organizasyonu ve yönlendirmesi yaptığını belirterek, zanlının kaybettim dediği telefonunu, 10 bin 357 Euro, 2 bin 250 ABD, 665 Stg ve 18 bin 850 TL ile birlikte bulup emare zapt ettiğini anlattı.

Tanık polis, soruşturmasının henüz çok yeni olup, süreye ihtiyacı olduğunu anlattı ve mahkemeden tahkikatın selameti için zanlı aleyhine tutukluluk emri talep etti.

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler tanık polisin yemin altında verdiği şehadeti ve talebini değerlendirerek, zanlının tahkikatın selameti için 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)