Ocak ayında faaliyetine başlayan Kent Güvenlik Sistemleri Kurulu’nun Başkanı Erkan Tekeli MOBESE sistemine dair açıklamalarda bulundu.

İLK ÖNCE LEFKOŞA VE GİRNE

Sistemin ilk önce Lefkoşa ve Girne’de kurulacağını vurgulayan Tekeli, “Amaç MOBESE’lerle kent güvenliğinin sağlanmasıdır. Çünkü bu oldukça maliyetli bir sistemdir. Bu maliyeti tamamen Türkiye karşılayacak, hibe olacak” şeklinde konuştu.

Erkan Tekeli, bu konuda gerekli amirliğin Polis Genel Müdürlüğü içerisinde oluşturulacağını, birtakım istihdamların gerçekleştiğini, çalışmaların tamamlanmasının ve sistemin hayata geçmesinin ardından bir miktar teknik eleman istihdamı daha yapılacağını da açıkladı.

EDS VE PLAKA TANIMA OLACAK, SUÇLULAR DAHA ÇABUK ELE GEÇİRİLEBİLECEK

“Bu halk için güven sağlayan bir sistem, bunu polis izleyecek, ama sadece polis kendi içinde izleme yapabilecek” diyen Tekeli, EDS ve plaka tanıma sistemin de olacağını bildirdi.

“Bunun yanında Elektronik Denetim Sistemleri (EDS) de olacak. Plaka tanıma sistemi olacak. Suçluları daha çabuk ele geçirmeye de yarayacak. Halk içinde daha fazla güven oluşacak. Polisin iş gücünün hafiflemesine, polisin de çok daha önemli olaylara iş gücünü yönlendirmesini sağlayacak.
Kırmızı ışık ihlalleri dahil, kamuya açık alanlara kurulabilecek, her türlü bilişim sistemini yasa kapsayacak.”