Bakanlar Kurulu’nda ele alınan bir başka konunun ise, Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği Yasa Tasarısı olduğunu, tasarının onayladığını ifade eden Özersay, ilgili yasa tasarısında sektöre disiplin getirmenin amaçlandığını belirtti.

Araç kayıtlarında otomasyonla birlikte, bahse konu galerilerdeki araçların belirli kodlar ile Maliye Bakanlığı tarafından da izlenebileceğini ve vergi kayıplarının önüne geçilebileceği düşüncesinde olduklarını söyleyen Kudret Özersay, aynı zamanda kaçak satış yapılabilmesinin de önüne geçilebileceğine işaret etti.
Özersay, bu yasa ile galerilerin, Galeriler Birliği’ne üye olması koşulunun getirildiğini, galeri sahiplerinin de polis bağlamında sicili dikkate alınarak galeri açma izni verilmesi düzenlemelerinin getirildiğini aktardı.
Özersay, yasa tasarısının yasallaşması halinde motorlu araçların satılması ve ithalatı bağlamında bir standart geleceğini, bir düzen ve disiplin altına alınmasının söz konusu olacağını belirtti.
Bakanlar Kurulu’nun, bazı yabancıların taşınmaz mal satın alabilmelerini düzenlemek üzere bir takım onaylama işlemleri yaptığını da aktaran Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu’nun akaryakıt, benzin istasyonlarının niteliklerini düzenleyen bir tüzüğü de tartıştığını kaydetti.

Tüzüğün çok büyük bir ihtimalle gelecek hafta Bakanlar Kurulu’ndan geçeceğini belirten Özersay, bahse konu tüzüğün, benzin istasyonlarına belirli bir standart getirecek nitelikte bir düzenleme olduğunu anlattı.
Özersay, minimum parsel büyüklükleri, anayola çıkış, minimum cephe uzunlukları, kavşaklara olan mesafe, iki akaryakıt istasyonu arasındaki mesafe gibi bir takım objektif kriterler çerçevesinde, akaryakıt istasyonlarının da belirli bir düzene konulması konusunda adım atılacağını vurguladı.