(24-08-2022…MHA)

29-30.07.22 tarihi ile 20.08.22 tarihleri arasında Gazimağusa’ da sakin H.Y isimli şahsa ait apartman boşluğunda muhafaza ettiği Suzuki markla motosikleti sirkat eden ve aranmakta olan H.T 23.08.22 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Salih Fidan Ersan, 29-30.07.22 ile 20.08.22 tarihleri arasında Gazimağusa’ da H.Y isimli şahsa ait apartman boşluğunda muhafaza ettiği Suzuki marka motosikletin sirkat edildiğine dair alınan şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi.

Sürdürülen soruşturma esnasında 30.07.22 tarihinde zanlının Akdoğan’daki ikametgahında bahse konu motosikleti parçalarına ayırmakta olduğu esnada tespit edildiğine işaret eden tanık, zanlının polisi görmesi üzerine kaçtığını ve bulunamadığı cihetle hakkında derdest emri temin edildiğini söyledi.

Zanlının 23.08.22 tarihinde Gazimağusa’ da tespit edilerek tutuklandığını belirten tanık, meselenin yeni olduğunu alınması gereken ifadeler yanında bölgede meydana gelen faili meçhul meselelerle ilgili zanlının ilgisinin araştırılacağını, motosikleti bir şahıstan satın aldığı yönünde zanlının iddiasının da soruşturulacağını aktardıktan sonra tahkikatını salimen sürdürebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 2 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)