https://youtu.be/yk4CLJxgR0w




Near East Bank’ın Gazimağusa ve Salamis Şubelerinin yeni hizmet binalarının açılışı bugün saat 11:00’da düzenlenen törenle yapıldı. Gazimağusa’nın Çanakkale Bölgesi’nde Ayluga Yolu üzerindeki Near East Bank Şubesi’nde düzenlenen açılış törenine yoğun bir katılım oldu.









Açılışa, 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, bazı milletvekilleri ve davetliler katıldı.









Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu konuşmasında, “ yine Suat bey hocamızın eserlerinden bir tanesinin daha açılışında bulunuyoruz” diyerek konuşmasına başlayarak, bundan dolayı mutlu olduğunu, kazandığını yatırıma yönlendiren ve yatırım yaptıkça gelişen bir yapıya hayran olmamanın mümkün olmadığını söyledi. Eroğlu, 1985 yılın başbakan olduğunda ekonomik olarak ne yapılabileceğini düşündüklerini, hizmet sektörlerini ele almak gerektiğini tespit ettiklerini ifade ederek, DAÜ, Turizm teşvik yasası ve bankalar yasasının revizesi ile işe başladıklarını söyledi. Eroğlu, DAÜ yasasının yapılmasından sonra ülkede serbest yatırımcıların da üniversite kurmalarına imkan tanıdıklarını, Suat Günsel’i o gün yakından tanığını çünkü YDÜ’nün temellerini birlikte attıklarını söyledi. Günsel ailesinin bütün açılışlarına katılmaya çalıştığını ifade eden Eroğlu, Suat Günsel KKTC’de örnek yatırımcılardan biri olduğunu söyledi. Bankacılık alanında 16. şubeye ulaşılmasının önemli olduğunu, özellikle dış dünyadan öğrencilerin bu ülkeye getirilmesini son derece takdir ettiğini ifade eden Eroğlu, birçok ülkeden öğrencilerin gelmesinin KKTC’nin tanıtılması bakımından da önemli bir adım olduğunu belirtti. Eroğlu, ülkede yatırımcıların teşvik edilmesinin hükümetlerin görevi olduğunu, ülkenin her geçen gün kalkındığını, ülkenin kalkınmakta olan ülkeler durumundan kalkınmış ülkeler kategorisine gireceğini düşündüğünü ifade etti. Eroğlu, cömertçe yatırım yapanları ve bankanın açılmasında emeği geçenleri kutlayarak , Near East Bank’ın Türkiye’deki şubesi ve KKTC’deki tüm şubelerine başarılar diledi.









Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, gelişen ve büyüyen Gazimağusa’da ekonomik hareketliliğin çok önemli olduğunu ifade ederek, içinde bulunduğumuz günlerde yaşanan krizden dolayı bir ekonomik daralma olmasına rağmen Gazimağusa’daki ekonomik hareketliliğinin olumlu olduğunu ifade etti. Bunun yanında finans çevrelerinin ve bankaların hareketliliğinin de büyük önemi olduğunu söyleyen Başkan arter, Gazimağusa’nın gelişen bir bölgesinde Near East Bank’ın şubesinin açılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, açılışın hayırlı olmasını diledi.









Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim ise, Yakın Doğu üniversitesinin çok uzun yıllardan beridir gerek sağlık ve eğitim ve gerekse bankacılık alanında yatırımlar yaparak ülkeyi ileriye taşımak için çaba verdiğini, kururmun ciddi bir istihdam kapasitesine sahip olmasının KKTC için önemini en iyi bilenlerden biri olduğunu söyledi. Özellikle sağlık bakanlığı olarak gerek sağlık gerekse eğitim alanında sürekli insan kaynaklarının çok daha verimli kullanılması ve hizmetlerin herkese ulaşması için sürekli işbirliği yaptıkları Yakın Doğu grubuyla iyi ilişkiler içinde olduklarını söyledi. Özellikle teknoloji alanında kurdukları sistemin çok önemli olduğunu, Yakın Doğu unvanı altında oluşturulan dünya çapında geçerli olan bireysel sağlık sigortası ve emekliliğin çok önemli olduğunu ifade eden Besim, bunun ilerde bir marka halinde geleceğini söyledi. Besim, gerek devletin gerekse kurumların insan odaklı, çalışanın emeğine saygı gösteren bir düzen yaratmasının görevleri olduğunu, “ biz inanıyoruz ki emeğe saygının verdiği özgüvenle çok daha çağdaş ve çok daha ileri noktaları zorlayacağız. Bu anlamda Yakın Doğu grubunun bu anlamda çok ciddi çalıştığının farkındayız ve bu konuda da kendilerini takdir ediyorum” dedi. 2018’in zor bir yıl olduğunu, bu yılın sonunda Gazimağusa’ya yeniden istihdam imkanı yaratmak ve çağdaş bankacılık anlamında çok önemli olduğunu, Kıbrıs Türklerin dünyalı olmalarının en önemli faktörünün birbirine saygı duymak ve aynı zamanda güven duymak olduğunu, ifade ederek, 2019 yılının daha fazla sevgi, saygı güven ve işbirliği ile yapılacak işler getirmesini diledi.









YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel ise, ekonomimize yön veren önemli bir kurum olan Near East Bank’ın 2 yeni açılışını daha gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını, “güçlü ekonomiler güçlü ülkeler yaratır, güçlü ekonomi içinde sağlam bir finansal sistem ve altyapı gerekir. Şu anda yaşadığımız ortak sevincin temelinde bu amaç doğrultusunda temelini sağlamlaştırdığımız önemli bir günü sizlerle paylaşıyoruz. “dedi. YDÜ olarak geçmişte olduğu gibi ülkeye kazandırdıkları her eserin bu topraklardaki köklerimizi derinleştirdiğini, anavatan Türkiye ve dünya ile daha da bütünleştirdiğine inandığını ifade ederek, “bunu sağlarken bunun merkezine güzel adamızı Kıbrısımızı koyuyoruz. Biz her zaman ülkemizin kalkınmasına ileriye gitmesine katkı yapmaya çalıştık ve bu nedenle tüm yatırımlarımızı ülkemize yapıyoruz.” dedi. Yatırımlarının sadece Yakın Doğu ailesine değil bu toprakların geleceğine ve insanların yarınlarına değer katacağını ifade eden Günsel, eğitimde olduğu kadar finansal alana da yapacakları her büyüme hamlesinin global anlamda ülkeyi daha üst noktalara taşıyacağını, dünya finans sitemi ile entegrasyon içinde olmamızın adamıza olan bakışı da olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Near East Bankın 1996’da YDÜ içinde başladığı yolculuğunda bugün 16 şube ve 250 personeli ile ilerlediğini, kaliteden ödün vermeden hizmete devam ettiklerini, 2012 yılında Türkiye temsilciliği açtığını, ülkede bunu başaran ilk banka olduklarını ifade etti.









Near East Bank Genel Müdürü Selami Kaçamak ise, Şehirlerin zaman içinde genişlediğini ve büyüdüğünü, hizmet sektörünün bir parçası olan bankaların da yerlerini değiştirmek ve hizmeti müşterilerine en yakın yerde sunmak zorunda olduğunu ifade ederek, bütün varoluş gayesinin müşteri odaklılık olan Near East Bank’ın gelişen Gazimağusa’da en kaliteli hizmeti vermek için hizmet binalarını yenilediklerini söyledi. Kaçamak, Yeni ferah ve geniş hizmet binalarında güler yüzlü personel ve üst düzey teknolojik altyapıyla en kaliteli hizmeti sunmayı hedeflendiklerini belirtti. 2018’ın gerek adamız gerekse yakın çevremiz için zor bir yıl olduğunu ifade eden Kaçamak, Suriye Irak savaşı, TL’nin değer kaybının ülkenin önde gelen konuları olduğunu, yüksek enflasyonun vatandaşların satın alma gücünün vurduğunu , vatandaşın satın alma ve borç ödeme gücü etkilenince bankaların mali yapısını da olumuz etkilediğini söyledi. Kaçamak zamanında alınan ekonomik ve siyasi tedbirlerle krizin etkisi hafifletmiş olsa da 2019’da da krizin etkisinin hissedileceğini belirtti. (MHA)