Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak'ın, Final Üniversitesi Rektörlüğünden istifa etti.. Öztoprak, çalışanlarla ve öğretim elemanlarıyla da paylaştığı mektubunda, 'Mütevelli Heyeti uygun gördüğü takdirde, ay sonuna kadar da görevimi yapmaya devam edeceğim ve dönem sonunda final sınavları tamamlandıktan sonra görevimi Mütevelli Heyetinin belirleyeceği yeni rektöre veya rektör vekiline teslim edeceğim' dedi.

Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak'ın çalışanlara gönderdiği veda mektubu şöyle: 
' Çok Değerli Final Personeli,
 
30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla rektörlük görevimden ayrılacağımı Üniversite Mütevelli Heyetine bildirmiş bulunmaktayım.
 
Görevde bulunduğum süre içinde üniversitemizin kurumsallaşmış, kaliteye önem veren, öğrencisini kucaklayan bir üniversite olması için sizlerle birlikte elimden geleni yapmaya gayret ettim. Profesyonel iş anlayışıma uygun olarak, Mütevelli Heyeti uygun gördüğü takdirde, ay sonuna kadar da görevimi yapmaya devam edeceğim ve dönem sonunda final sınavları tamamlandıktan sonra görevimi Mütevelli Heyetinin belirleyeceği yeni rektöre veya rektör vekiline teslim edeceğim.
 
Hepinizi çok sevdim ve sizlerle birlikte çalışmaktan mutluluk duydum. Görevim sırasında gösterdiğiniz üstün görev anlayışı, dostluk ve samimiyet için sizlere teşekkür eder, bundan sonraki görevlerinizde başarılar dilerim.
 
Sevgi ve saygılarımla,
 
 
Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak
Rektör'