Sağlık Bakanlığı görevinden alınan Ali Pilli, görevden alınacağını kendisinden önce Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın bildiğini açıkladı.

Kendisinden önce Arıklı’nın bilmesinin ağrına gittiğini kaydeden Pilli, “Başbakan Ersan Saner, beni Erhan Arıklı’ya kurban etti” dedi.

Görevden alınacağını kendisinden önce Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın bildiğinden yakınan Pilli, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Erhan Arıklı, geçtiğimiz Bakanlar Kurulu’na gelmeden önce bir programda ‘Göreceksiniz pazartesi günü pandemi yönetiminde bir değişiklik olacak’ dedi. Oradan anladım.

Bakanlar Kurulu’nda Erhan Arıklı’nın yüzüme bakıp gülmelerinden görevden alınacağımı anladım. Ama pazartesini bekliyordum.

Bende pazartesine kadar 28 belediye başkanı ile hızlı hızlı görüşüp aşı programını bitirip görevden alınacaksam aşı programı bitmiş olsun diye Güzelyurt’ta çalışıyordum.

Orada televizyonun alt yazısından öğrendim görevden alındığımı.

“Arıklı’nın o gülüşünü unutmayacağım…”

Ağrıma giden Erhan Arıklı benim görevden alınacağımı biliyordu ben bilmiyordum.

Ersan Saner beni Arıklı’ya kurban etti. Arıklı, hükümeti bıraktı gitti, Bakanlar Kurulu’na gelmedi aslında sürekli UBP’yi tehdit ederek hükümeti sürdürdü. Kurultay yapmadan seçime gitmek gibi bir düşüncesi var Arıklı’nın. Yarın hükümeti de bozacak. Arıklı’nın o gülüşünü unutmayacağım.