(22-06-2022...MHA)  Qural Estate Direktörü Bilsen Kırca, Türk Lirası’nın emlak piyasasındaki yeri ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Ajansımızca hazırlanan sorulara içtenlikle cevap veren Kırca’ya ilk sorumuz, Türk Lirası kurundaki dalgalanmalar ve bu dalgalanmalardan dolayı piyasaya etkilerinin neler olduğu oldu.

Kırca, kurun son dönemlerde aşırı yükselmesine bağlı olarak enflasyonun da yükselmesinin alım gücünü etkilediğini bu sebeple de en pahalı birim olan emlak sektöründe yerli halk için ev almanın ok zor duruma geldiğini, bu sebeple kurun etkisinin en yüksek hissedildiği ülkelerden birinin KKTC olduğunu kaydetti.

“KKTC EMLAK PİYASASI İÇİN OLUMLU BİR ÜLKEDİR”

Buna bağlı olarak KKTC’nin emlak piyasası için olumlu bir ülke olup olmadığını sorduğumuzda ise Kırca’nın cevabı ümitleri yereşrtti; “Tabiki KKTC emlak piyasası için olumlu bir ülkedir!”

Fiyatların halen daha Avrupa Ülkelerinin fiyatlarına ulaşmadığını belirten Kırca, bu ülkenin  bir ada ülkesi olması avantajı ile özellikle arazilerde yapılan yatırımların toprak sayısı olmasına bağlı olarak her geçen gün değerlenmesi ile KKTC’de gayrimenkule yapılan yatırımların her zaman değer kazandıracağını, hiç bir zaman kaybettirmeyeceğini kaydetti.

Bir diğer soru ise “Kıbrıs’ta Türk Lirası ile emlak alınır mı?” oldu.

“KIBRIS’TA TÜRK LİRASI İLE EMLAK BİZİM SAYEMİZDE ALINIR!”

Çokça avantaj sunan Qural Estate bu konuda da müşterilerine avantaj sunuyor.

Çalıştıkları bir çok firma ile anlaşma yapmış olup, döviz cinsi olan ev satışlarını Türk Lirası’na endekslediklerini belirten Kırca, “insanlarımız bugün ev almaya geldiğinde, yarın kur ne olacak diye düşünmeyecek” dedi.

“TL KAZANILAN BİR ÜLKEDE SATIŞLARIN DA TL CİNSİNDEN OLMASI GEREKMEKTEDİR”

En merak edilen konulardan bir olan TL ile ev kampanyalarının azlığından da bahseden Kırca, bu konu ile ilgili Türk Lirası kazanılan bir ülkede satışların da Türk Lirası cinsinden olması gerektiğine dikkat çekerek, kampanyaların azlığını inşaat maliyetlerinin dövize endeksli olmasından dolayı inşaat firmalarının da Türk Lirası’na bir türlü dönüş yapamadığını kaydetti.

Kırca, Qural Estate olarak bu konuda da müşterilerini düşünerek, maliyeti çıkıp bitmiş olan evlerin bugünki kurdan Türk Lirası’na endekslenerek, hem firmayı zararsız hem de alıcıyı mutlu etmenin mümkün olduğunu ve ev almayı mümkün hale getirdiklerini, kurun sürekli olarak değişiminin etkisini düşünmeden TL ödenen insanların TL krediler çekerek, evlerinin rahat rahat ödeyebileceklerini de kaydetti.

“GECE BAŞINIZI YASTIĞA RAHAT KOYACAKSINIZ”

Türk Lirası ile ev alacakları ne gibi avantajların beklediğinden de bahseden Kırca, “Bugün ev alıyorum, kaporasını verdim fakat yarın evi ödemeye geldiğimde veya tapuya gittiğimde evin rakamı ne olacak diye düşünülmeyecek, dolayısıyla gece başınızı yastığa rahat koyacaksınız.” dedi. 

(MHA)