Başbakan Ersan Saner, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e bugün saat 9:00’da bir ziyarette bulundu. Ziyaret öncesinde bölgede incelemelerde bulunan Saner, su faturası ödemek için geldiği Gazimağusa Belediyesinde Başkan İsmail Arter’e resmi olmayan bir  ziyaret yaptı. 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Başbakan Ersan Saner’in Gazimağusa Belediyesine su faturasını ödemek için geldiğini ve kendisine resmi olmayan bir ziyarette bulunduğunu ifada ederek, Başbakan Ersan Saner ile Gazimağusa’nın bir milletvekili olarak her konuda istişare halinde olduğunu, bu ziyarette hem belediyenin çalışmalarını hem gündemi değerlendirdiklerini belirtti.

 

Başbakan Ersan Saner konuşmasında,  Gazimağusa’nın bir sakini olarak temel ihtiyaçlarını karşılamak için Gazimağusa Belediyesine bizzat geldiğini, bu vesileyle Başkan İsmail Arter ile Gazimağusa’nın gündemini değerlendirme fırsatında bulunduklarını söyledi.

Başbakan Saner, hükümete geldikleri Aralık ayında yaptıkları planlamaya göre öğrencilerin adaya gelmeye başladığını, karantina sürecini tamamlayan öğrencilerin ekonomik yaşama katkı koyacağını ifade ederek, Gazimağusa bölgesinin öğrenciler bakımdan önemli olduğunu vurguladı. Saner, Belediyenin Gazimağusa’nın genelinde yaptığı çalışmaları takdirle izlediğini ifade ederek, Gazimağusa kenti başta olmak üzere diğer şehirlerin sorunlarını yerinde inceleyerek  her türlü imkânı seferber edeceklerini ve belediye başkanları ile sıkı bir diyalog içerinde çalışacaklarını belirtti.

Saner, Belediyelerin merkezi yönetimlerle işbirliği halinde ülkedeki sorunların çok daha kolay çözüleceğini, merkezi yönetimlerin insanlara direkt dokunma noktasında Belediyeler kadar şanslı olmadığını ifade  etti. Başbakan Saner, belediyelerin altyapı sorunlarının çözümünde ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını ifade ederek, Gazimağusa Belediyesinin son olarak yaptığı Eşref Bitlis Caddesi’ndeki yol projesinden dolayı Başkan İsmail Arter’ı kutlayarak, Liman yolunun çok çağdaş bir görünüme kavuştuğunu söylerdi.(MHA)