Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2019 Arama Kurtarma Tatbikatı’nın kara safhası, bugün 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde yapıldı.

Tatbikatta, İzmir-Ercan seferini yapan özel hava yolu şirketine ait bir yolcu uçağının kaza geçirmesi sonucunda tehlike sinyali vermesi sonrasında, arama kurtarma unsurlarının koordinesi, bölgeye sevki, arama kurtarma faaliyetleri ve yaralıların hastanelere sevki icra edildi.

Tatbikatı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bazı bakanlar, askeri yetkililer, yabancı gözlemciler de izledi.

“ÇOK BAŞARILI BİR TATBİKAT İZLEDİK”
Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, çok başarılı bir tatbikat izlediklerini ifade ederek, tatbikata katılan tüm askeri ve sivil unsurları kutladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu tür arama kurtarma faaliyetleri, gerçeği yaşandığı takdirde can kurtarmak için son derece önemli tatbikatlar. Onun için bu her yıl başarıyla yapılıyor, bu konuda hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunun bir kere daha altını çizmek istiyorum. Bütün katılanları, komutanlığı canı gönülden kutluyorum” dedi. (MHA)