(17-06-2022...MHA)  Sivil Savunma Teşkilatı Onur Şilti Töreni dün akşam 20:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Sivil Savunma Tanıtım Filmi’nin izlenmesi ile devam etti. 


Ardından Sivil Savunma Gazimağusa Bölge Müdürü Hasan Boltaşlı bir konuşma gerçekleştirdi. Boltaşlı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Her geçen gün gelişip büyüyen Örgüt’ümüz bugün geldiği düzeyde bir çok ülkeye örnek olabilecek düzeydeyiz” 
Daha sonra ise görevi süresi sona eren Halk Örgütü Mükellefleri adına Mehmet Ali Tut da bir konuşma gerçekleştirdi. Tut konuşmasında teşekkürlerini şu sözler ile ifade etti; “Bu yüce kurumun büyümesi ve gelişmesine katkı koyan, dolayısıyla Kıbrıs Türk Halkı’nın olağanüstü bir durumda can ve mal kaybını en aza indirmek için uğraşan, çaba sarfeden ve emek harcayan herkese teşekkür eder, en derin saygı ve sevgilerimi sunarım.”


Sivil Savunma Başkanı Atilla Karaca’da konuşmasında belgelerini alacak 139 Halk Örgütü Mükelleflerine şu şekilde seslendi; “Bu takdim edeceğemiz belgeler sizler ile birlikteiğimizin sonu değil, aksine sizlere duyduğumuz sevgi ve saygının birer simgesidir.” 


Görev süreleri boyunca edindikleri bilgi ve deneyim ile Mükelleflerin ihtiyaç duyulduğu takdirde teşkilatın ve halkın yanında olmaktan çekinmeyeceklerinden emin olduğunu vurgulayan Tat, herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasına bu törende olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladı. 
Tatar da Mükelleflere bu emekliliğin yasal bir düzenleme gereği olduğunu ancak vatan savunmasınd ihtiyaç olduğu takdirde hep birlikte sivil savunmanın ve memleketin yanında olacaklarını kaydetti.


Sözlerine teşekkür ile devam eden Tatar, duygularını şu cümleler ile ifade etti; “Bu hizmet bir gönül hizmetidir ve en iyi şekilde yapılmıştır. Bugün Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’na baktığımda KKTC’nin en disiplinli ve ciddi kurumlarından birisi olduğunu görüyorum.”


Katıldığı tatbikatlarda gücümüzü ve başarımızı gördüğünü de ekleyen Tatar, hem Türkiye Cumhuriye araç gereç, kurum ve kuruluşları hem de KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Ekipleri’nin de yer aldığı tatbikatlarda KKTC ve TC işbirliğinin Ada’daki hem iç hem de etraftan oluşabilecek felaket ve tehditlere karşı alınabilecek önlemleri ve başarımızı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanı olarak gururla izlediğini kaydetti.


KKTC Cimnastik Federasyonu Ekibi’nin gösterisi ile devam eden tören, Hizmet Belgesi, Teşekkür Belgesi ve Şiltlerin takdim edilmesi ile kokteyle geçildi. (MHA)