18.01.20 tarihinde Gazimağusa’da belirlenemeyen bir şahsın yönlendirmesiyle A.G isimli şahsın işletmeciliğini yaptığı R.K. oto alım satım yerine aldıkları talimat doğrultusunda giderek sahtekârlıkla Mercedes marka bir araç almak isteyen M.T. (E-40) ve E. P. (E-34) ihbar üzerine ayni gün oto galeride tespit edilerek tutuklandılar.
Zanlılar bugün 19.01.21 tarihinde Suç işlemeye teşebbüs suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, tahkikat memuru PM Mehmet Keleş’i şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. PM Keleş yemin altında verdiği şahadetinde olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Keleş şahadetinde, 18.01.21 tarihinde Gazimağusa’da henüz ismi tespit edilemeyen bir şahsın Mercedes marka bir aracı alması için Girne’ de sakin tanınmış iş adamı HF’nin profil resminin bulunduğu İngiliz hattına ait WhatsApp haberleşme sitesinden mesaj gönderildiğini, Türkiye’ de sakin İ.K ve soy ismi bilinmeyen Şahin isimli bir şahsın yönlendirmesiyle zanlıların konu iş yerine giderek sahtekarlıkla bahse konu Mercedes aracı almaya teşebbüs ettiklerini söyledi.
İhbar üzerine ayni gün zanlıların tespit edilerek tutuklandığını, itiraf niteliğinde olmayan birer gönüllü ifade verdiklerini belirten PM Keleş, zanlıların mesele ile ilgili vermiş oldukları beyanlara değindi. Zanlı 1 MT’nin verdiği beyanda Şahin ve İ.K isimli şahsın Türkiye’den arkadaşı olduğunu, bir alacağına karşılık oto galeriye gitmesinin söylenmesi ile, zanlı 2 E.P ise zanlı 1’in isteği üzerine ve aracın kendi üzerine yapılacağının söylenmesi üzerine oto galeriye gittiği beyanında bulunduğunu söyleyerek ithamları kabul etmediğini söyledi.
Zanlıların telefonlarına emare olarak el konulduğunu ve incelenmek üzere Data şubesine gönderildiğini, telefondaki görüşmelerle ilgili rapor temin edilmek üzere GSM şirketine yazı yazıldığını, alınacak ifadeler yanında aranmakta olan bir şahsın bulunduğunu, gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağına dikkat çeken PM Keleş, bu meseleye benzer bir meselenin Girne’de meydana geldiğini, aralarında bağlantı olup olmadığının araştırılacağını söyledikten sonra zanlılar aleyhine üçer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şehadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi.(MHA)