7.11.20 tarihinde saat 15.00 raddelerinde Gazimağusa’da kalmakta olduğu ikametgahında yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 1 kilo ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan D. E. E. suçüstü hali gereği polis tarafından tutuklandı ve emarelere el konulmuştu. 8.11.20 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılan zanlıya 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 11.11.20 tarihinde kanunsuz Hint keneviri tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 8 gün daha tutukluluk emri temin edildi.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Hüseyin Özdesoy, yemin altına verdiği şahadette, 7.11.20 tarihinde Gazimağusa’da zanlının ikametgahında arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada yatak odasındaki elbise dolabı içerisindeki bavulda, Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan beyaz naylon poşet içerisinde, ayrı ayrı kahverengi renk kağıtlara sarılı 3 paket halinde yaklaşık 1000 gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.
Bahse konu uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu ve bir şahıstan aldığına dair zanlının gönüllü bir ifade verdiğine değinen PM Özdesoy, bugün itibarıyla ikince bir gönüllü ifade verdiğini ve bahse konu uyuşturucu maddenin kendisine Kamerun’dan bir şahsın gönderdiğini, şu anda bu kişinin KKTC de olduğuna dair zanlının itirafta bulunduğunu belirtti.
İsim bazında belirlenen bu şahsın yapılan kontrollerde KKTC’de olduğunun tespit edildiğine ancak henüz bulunamadığına değinen PM Özdesoy, alınacak ifadeler yanında emare uyuşturucularla ilgili uzman raporu beklendiğine ve aranan bir şahsın bulunduğuna dikkat çektikten sonra zanlı aleyhine 8 gün ek tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, tahkikatın selameti açısından zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)