7.11.20 tarihinde saat 11.20 raddelerinde Gazimağusa’da, tasarrufunda ve ikametgahında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 20 gr ağırlığında madde ve 3 adet hassas terazi bulunduran S.O. A. (E-32) polis tarafından tutuklanmış ve 8.11.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 11.11.20 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Cüneyt Arkın, olgularla ilgili mahkemeye bilgi verdi. PM Arkın şahadetinde alınan bilgi üzerine 7.11.20 tarihinde tespit edilen zanlının yapılan üst yoklamasında cebinde kâğıt parçasına sarılı 4 adet ayrı ayrı paketlenmiş satışa hazır 5 gr ağırlığında Hint keneviri türü olduğuna inanılan madde ve diğer cebinde ise satıştan elde edildiğine inanılan 10000 TL nakit paranın bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.
Aynı gün zanlının ikametgahında bir arama yapıldığına değinen PM Arkın, arama esnasında yatak odasında 2 ayrı yerde toplam 15 gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve 3 adet hassas terazinin de bulunarak emare alındığını belirten PM Arkın, zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, cebindeki paranın bilmediği kişilere yapmış olduğu uyuşturucu satışından elde edilen miktar olduğuna dair itirafta bulunduğunu söyledi.
Emarelerin uzmana gönderildiğini, henüz bir netice alınamadığına dikkat çeken yanık polis, aranmakta olan bir şahıs yanında alınması gereken ifadelerin de olduğuna değindikten sonra zanlı aleyhine 8 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şehadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, tahkikatın selameti açısından zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)