Sağlık Bakanı Ali Pilli, pandeminin dünyada devam ettiğini kaydederek, “İlelebet kapalı kalamazdık. Açılım süreciyle bizde de vaka görüleceğini biliyorduk. Sağlığı ön planda tutuyoruz. Tedbirlerihalkın sağlığını riske atmayacak şekilde düzenlemeye devam ediyor, vakaların topluma dağılmaması için dikkatle çalışıyoruz” dedi.
Pilli, “Pandemi hastanemizin olmaması sağlık sistemimizin olası bir salgına hazırlıklı olmadığı anlamına gelmez. Yatak sayımız artırıldı, cihazlar hazır, personel güçlendirildi, testler çoğaltıldı” şeklinde konuştu.
Halka, “Tedirgin Değil, Tedbirli Olun” çağrısı yapan Sağlık Bakanı Pilli, “Maske takar, sosyal mesafeyi korur, hijyen kurallarına uyarsak riski yüzde 90 azaltmış oluruz. Ben bu kurallara uyarsak bulaş olacağını sanmıyorum” dedi.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin (KTTB) yüksek riskli ülkelerden gelenlerin KKTC’ye karantinasız girişiyle ilgili kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) açtığı davada Başsavcılık itiraz dosyaladı. 
TEST SONUCU ÇIKMADAN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BİLE GELENLER OLDU
İlk uygulamada, kişilere test sonucu çıkıncaya kadar gittikleri yerde beklemeleri için taaddüt imzalatıldığını ancak kişilerin buna uymadığını kaydeden Pilli, yurt dışından gelenlerin KKTC’de yapılan PCR testleri sonuçları çıkmadan Sağlık Bakanlığı’na bile gittiğini söyledi.  
“Bu uygulamanın çalışmayacağını gördük, bu nedenle böyle yeni bir karar ürettik” diyen Sağlık Bakanı,test sonucu gelene kadar merkezlerde bekletilenlerin pozitif çıkması halinde karantinaya, temaslılarınında gözlem merkezlerine alınacağını kaydetti.
Korona testleri dün pozitif çıkan iki yolcu konusunda da bilgi veren Pilli, bir yolcunun zaten C kategorisindeki bir ülkeden geldiğinden karantinaya uygulamasına tabi tutulduğunu, diğer yolcunun da B kategorisindeki Türkiye’den geldiğini söyledi.
“VAKALARIN BELİRTİSİ YOK…GENEL SAĞLIK DURUMLARI İYİ…”
“Pozitif vakaların belirtisi var mı?” sorusu üzerine Bakan Pilli, pozitif kişilerin belirtisi olmadığını, genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti. 
Pilli, Ercan Havaalanı’nda teste tabi tutulan yolcuların sonuçlarının hızlı şekilde çıkması için olağanüstü gayretle çalışıldığını dile getirdi.