13.08.22 tarihinde Gazimağusa’da İsmet İnönü caddesi üzerinde cep telefonu satışı yapan bir iş yerinden 1650 dolar kıymetinde Samsung S.21 ultra marka cep telefonu sirkat eden Sri Lanka uyruklu S.R., şikâyet üzerine 16.08.22 tarihinde tespit edilerek ikametgahında yapılan aramada bahse konu cep telefonu bulunarak emare alındıktan sonra adı edilen suçüstü hali gereği tutuklandı.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “sirkat ve KKTC de izinsiz ikamet” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Cafer Erenköylü, 13.08.22 tarihinde Gazimağusa’da İsmet İnönü bulvarı üzerinde faaliyet gösteren ve S.Ö isimli şahsa ait cep telefonu satışının yapıldığı işyerine müşteri olarak giren zanlının satış için çekmeceli camlı dolap içerisinde muhafaza edilen 1 adet Samsung S.21 ultra model cep telefonunu muhafaza edildiği kutusu ile birlikte sirkat ettiğini söyledi.

Güvenlik kameralarından tespit edilen zanlının 16.08.22 tarihinde arama müzekkeresi tahtında ikametgahında bir arama yapıldığını belirten tanık polis, bahse konu cep telefonunun bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.

Arama esnasında zanlının ikametgahında izahatını veremediği 1 adet Mi marka 10 bin MAH Powerbank, 1 adet Junix marka şarj cihazı, 1 adet Ferrucci marka akıllı saat, 1 adet pop 2 plus cep telefonu ve 1 acdet iphone 7 plus cep telefonunun da bulunarak emare alındığına dikkat çeken tanık, bir süreden beri bölgede meydana gelen faili meçhul benzeri suçlarla ilgili araştırma yapılması gerektiğine işaret etti.

Zanlının yapılan muhaceret kontrolünde 30.09.2021 tarihinden itibaren KKTC’ de herhangi bir yasal statüsü olmaksızın izinsiz ikamet etmekte olduğunun tespit edildiğine değinen tanık, serbest kalması halinde ayni suçu işlemeye devam edecek olması nedeniyle tahkikatın selameti açısından zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)