2019 Aralık ve 2020 Ocak ayları içerisinde çalışmakta olduğu iş yeri sahibi tarafından tekne alımı için depozit olarak verilmesi için kendisine teslim edilen 5000 dolara ilaveten kömür satışlarından işyeri adına tahsil ettiği toplam 7950 TL parayı iş yeri hesabına yatırmayıp sirkat eden Suriye – KKTC vatandaşı A.B şikâyet üzerine 21.7.20 tarihinde tespit edilerek tutuklanmış ve 22.7.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı dün, müstahdem tarafından sirkat ve emanetçi tarafından sirkat suçlamalarıyla ilgili olarak çıkarıldığı Gazimağusa kaza mahkemesinde KKTC dışına çıkışı men edilerek ileride görülecek davasından hazır olmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı. 
Teminat duruşmasında mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Löğmen Yücetürk olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktarmak suretiyle anımsatmada bulundu. Yücetürk şahadetinde, 2019 Aralık ayı içerisinde işyeri sahibinin kendisine tekne alımı için depozit olarak verilmesi maksadıyla 5000 dolar verdiği ancak zanlının bu parayı yatırmayıp sirkat ettiğini söyledi. Zanlının ayrıca 2020 Ocak ayı içerisinde 6 farklı iş yerine satmış olduğu kömürlere karşılık tahsil ettiği 2550 TL para ile iş yeri adına tahsil ettiği ve her biri 2700 TL olan 2 adet çek yaprağındaki toplam 5400 TL miktarı da bozdurduktan sonra iş yeri hesabına yatırmadığına dikkat çeken Yücetürk şikâyet üzerine 21.7.20 tarihinde zanlının tutuklandığını belirtti.
Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, satmış olduğu kömürlere karşılık tahsil ettiği parayı aldığını kabul ettiğini ancak işyeri sahibinin bilgisi dâhilinde tekne alımı için başka bir şahsa verdiğini beyan ettiğine değinen Yücetürk, zanlıya işlemiş olduğu suçlardan dolayı 8 ayrı dava tebliğ edildiğini söyledi.
Zanlı aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını söyleyen polis memuru Yücetürk, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 5000 TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 muteber şahsın 50000’er TL şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)