Vatandaşlar ile bire bir yapılan son ankete göre UBP yine birinci sırada çıkarken bir miktar daha oyunu artırmış görünüyor, ana muhalefet CTP ikinci sırada ve o da oyunu artırmış olarak görünüyor. 2018 yılında yapılan seçimde önemli bir oy alan HP ise ciddi bir oy kaybı yaşamakta ve ankette 5. Parti olarak görülüyor. TDP geçen seçimlerde aldığı oy oranını korumuş olarak görünüse de bir nebze de olsa oy kaybediyor. Seçimin sürpriz partisi olacağı düşünülen DP ise 3. Parti konumuna yükselmiş durumda. Ancak bu tüm anketlerde süpriz bir gelişme olarak da değerlendiriliyor.

UBP VE CTP OY ARTIRDI

23 Ocak seçimlerine 20 gün kala yapılan en son anket olması bakımından gerçekleşmeye en yakın önemli sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre UBP %41,11, CTP %26,03, DP %9,54, TDP %9,02, HP %7,09, YDP %5,80 ile barajı geçer gibi görülse de, YDP, nin durumu kritik.
İlk kez seçime giren BY %1,03, oy alacak gibi görünüyor, ancak TKP-YG ise %0,39 oy alarak barajdan çok uzakta kalıp Meclis’e herhangi bir vekil gönderme şansları imkansız gibi görülüyor.