Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye ve KKTC Arasında İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması'nın ülkenin tam da ihtiyacı olduğu dönemde imzalandığını ve bunun yansımalarınının çok kısa sürede görüleceğini belirtti. Amcaoğlu, KKTC'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 10 Mart'tan bu yana 42 Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığını ve 200'e yakın karar üretildiğini kaydetti.

Mart ayında 33 maddelik Birinci Ekonomik Tedbirler ve Destek Paketi'nin açıklandığını hatırlatan Amcaoğlu, Kovid-19 sürecinde planlanan gelişmelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Kovid-19 sürecinde Maliye Bakanlığı olarak bir gün bile paniklemediklerinin altını çizen Amcaoğlu, atılacak adımları güven içerisinde hayata geçirdiklerini kaydetti.
"Protokol, ülkenin tam da ihtiyacı olduğu dönemde imzalandı"
Mart, nisan ve mayıs aylarında memur maaşlarında kesintiler yapıldığını ve aylık 60 milyon liralık tasarruf edildiğini kaydeden Amcaoğlu, bununla Kovid-19 ile mücadele kapsamındaki ödeme kalemlerine kaynak aktardıklarını söyledi.

Amcaoğlu, "Türkiye ile mali protokol, ülkenin tam da ihtiyacı olduğu dönemde imzalandı. Bunun yansımalarını çok kısa sürede göreceğiz." dedi.

Yeni mali protokolün yükümlülüklerinin öncekilere göre daha iyi niyetli ve kısa sürede üstesinden gelinebilecek eylem planları içerdiğinin altını çizen Amcaoğlu, Türkiye'nin protokoldeki eylem planlarını çok iyi niyetle ve pandemi dolayısıyla yaşadığı ekonomi ve sağlık alanındaki sıkıntılarının da bilinciyle hazırladığını dile getirdi.

Amcaoğlu, KKTC'de 41 gündür Kovid-19 vakası görülmediğini anımsatarak, imzalanan mali protokol ve KKTC'nin ulaştığı sağlık koşulları ele alındığında, pandemi ortamının son bulmasıyla kaybettikleri ticari ivmeye rahatlıkla ulaşabileceklerini dile getirdi.