( MHA - 30-07-2021 )23.07.21 tarihinde Gazimağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı önleme şubesi tarafından yapılan bir operasyonda tasarruflarında ve ikametgâhlarında olmak üzere Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 65 gr ağırlığında madde bulunan U. Ö. ve O. Ö.suçüstü hali gereği tutuklandıktan sonra tasarruflarında bulunan uyuşturucu maddeye emare olarak el konulmuştu.

Tutuklandıkları günden beri tahkikat amaçlı poliste tutuklu bulunan zanlılar 29.07.21 tarihinde teminat maksatları bakımından yeniden Gazimağusa’da kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldılar.

İddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Hüseyin Özdesoy, emare alınan uyuşturucu madde ile ilgili beklenen analiz raporun kendilerine ulaştığını, emare uyuşturucu maddenin 64 gr 928 ml ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğunun belirlendiğini ve bu miktar üzerinden zanlılara yazılı dava tebliğ edildiğini söyledi.

Tahkikatın tamamlandığına değinen tanık polis, sürekli olarak benzeri suç işlemeye devam eden zanlıların ayni suçları işlemeye devam edeceğine dikkat çekti ve yargılanıncaya değin merkezi ceza evine gönderilmelerini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, zanlıların ileride görülecek davalarında hazır bulunmalarını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda iki ay’ı geçmemek kaydıyla merkezi ceza evine gönderilmeleri yönünde emir verdi.(MHA)