UBP-DP-YDP Koalisyon Hükümet görüşmeleri imza aşamasına gelmişken Serdar Denktaş’ın son anda devreye girerek 2.Bakanlığı talep etmesi ve DP Girne Milletvekili Koral Çağman’ın;” Arıklı ve Zaroğlu’nun benim oyumla Bakan olmasına asla müsaadem yoktur” demesi görüşmeleri bitirdi.

YDP Genel Başkan Yardımcısı Azer Özkan, Koral Çağman’ın açıklamasına sert tepki göstererek Çağman’ı hadsizlik ve ırkçılıkla suçladı.

Özkan şunları söyledi;”YDP olarak herhangi bir Hükümete girme derdimiz yok. Erken seçim şartı ile herhangi bir Hükümete içerden veya dışardan destek verebileceğimizi defalarca söyledik. Hal böyle iken Meclise girdiği andan itibaren tek bir defa bile kürsüye çıkmayan, varlığı ve yokluğu belli dahi olmayan DP li Koral Çağman bizden birisinin Bakan olmasına izninin olmadığını söylüyor. Bu saatten sonra bizim için Hükümet çalışmalarına devam etmenin bir anlamı kalmamıştır. Zaten Serdar Denktaş bu koalisyonu çıkmaza sokmak ve yerine 4 lü koalisyon kurmak için çalıştığı biliniyordu. Buyursun kursunlar…” dedi.