Başbakan Ersan Saner, Genç TV ekranlarında yayınlanan "Er Meydanı Özel" programına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs aşılama kampanyası hakkında konuşan Başbakan Saner, bu konuda bir tespit yapılması için dünyanın geneline de bakılması gerektiğine dikkat çekerek, bu sıralama içerisinde onuncu sırada olunduğunu ifade etti.

Saner, anavatan Türkiye’den 100 bin doz aşı geldiğine dikkat çekerek, 11 bin doz da Avrupa Birliği’nden geldiğini ve bu çerçevede bakıldığında nüfusun yüzde 15’inin çift doz aşılandığını söyledi.

Dünyada aşıya ulaşmada ciddi bir sıkıntı olduğuna da değinen Saner, “Çin’e Türkiye’den gelen aşıların bile tarihi belli olmadığı için tarihler koyabilirsiniz, ama sıkıntılardan dolayı aşıların gelmediği gün ben basını düşünemiyorum… Bu da bir gerçek. Rakam verip, tarihle birlikte kendimizi bağlamak, böyle bir taaddüttün verilmesini doğru bulmuyorum. Tabi ki daha fazlasını arzuluyorum… Ancak imkanım yok, imkan olmadığı için elindekilerle mutlu olmalısın… Dünyada uygulanan kriterlerin bizde de aynı şekilde uygulanması için Sağlık Bakanlığıyla aynı fikirdeyiz. Gelenler 20 bin doz aşı sadece ikinci doz için ayrıldı. Yeni bir aşı gelmeden, aşılara başlamayacağız…” diye konuştu.

k:kp