(31-10-2022…MHA)

 Gazimağusa’da, yardım için gittiği  bir giyim mağazasından 15 bin 595 TL değerinde giysi sirkat ettiği iddiasıyla tutuklanan A.E., Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne, çıkartılarak  aleyhine tutukluluk emri  temin edildi.

 Bugünkü tutukluluk duruşmasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan kadın polis memuru Zübeyde Sennaroğlu, mahkemede yemin altında verdiği şehadetinde meseleyle ilgili olguları aktardı.

Tanık polis Zübeyde Sennaroğlu, zanlının, 2022 yılı Ağustos- Ekim ayları içerisinde Gazimağusa’da İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Ayşegül Ersoy’un işletmeciliğini yaptığı bir giyim mağazasına yardım için gittiğini ve mağaza içerisindeki toplam değerleri 156 bin 595 TL olan muhtelif giyim ürünlerini sirkat ettiğini anlattı.

Tanık polis, derdest emri gereği tutukladığı zanlının işyeri sahibine bilgi vermeden konu giysileri borcuna karşılık, bir arkadaşına verdiğini tespit ettiğini belirterek mahkemeye yapacaklarını anlattı.

Tanık polis, temin ettiği kamera görüntülerini halen incelendiğini belirterek mahkemeden  henüz  yeni başlattığı soruşturmasını tamamlayabilmek için  zanlı aleyhine tutukluluk emri istedi.

Tanık polisin huzurundaki şahadeti ve talebini değerlendiren Kıdemli Yargıç, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)