(14-07-2022...MHA)  10.07.22 tarihinde Gazimağusa’ da bir öğrenci yurdunda, sevişmekte olduğu kız arkadaşı ile arzusu hilafına cinsel ilişkiye giren T.B.U şikâyet üzerine ayni gün tutuklanmış ve 11.07.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 14.07.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “cinsel tecavüz” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır olmak maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek ağır teminata bağlanarak serbest kaldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Halil Metin, 10.07.22 tarihinde Gazimağusa’ da bir öğrenci yurdunda kız arkadaşı K.B.T ile rızası dahilinde sevişmekte olduğu esnada kız arkadaşının rızası olmaksızın cinsel organına birkaç kez girip çıkmak suretiyle cinsel tecavüzde bulunduğunu söyledi.

Şikâyet üzerine zanlının ayni gün tespit edilerek tutuklandığını, gönüllü ifade vermek suretiyle suçunu itiraf ettiğini ve 11.07.22 tarihinde “cinsel tecavüz” suçlamasıyla mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini söyleyen tanık, ayni gün şikayetçinin doktor kontrolünden geçirilerek bir rapor temin edildiğini belirtti.

Bugün itibarıyla zanlıya işlemiş olduğu suçla ilgili yazılı dava tebliğ edildiğini, davasına cevap olarak zanlının “kabul etmiyorum” şeklinde cevap verdiğini belirten tanık, T.C vatandaşı olup KKTC’ de öğrenci statüsü ile bulunan zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi,  100 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 3 şahsın 150 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)