28.8.20 tarihinde saat 23.00 raddelerinde Gazimağusa’da, T.J.M (E-23) ve F.M.H (E-23)’ ın birlikte kaldıkları ikametgâhta narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 10 mlg ağırlığında madde bulunarak emare alınmış ve zanlılar suçüstü hali gereği tutuklanmışlardır.
29.8.20 tarihinde beri tutuklu bulunan zanlılar bugün 01.09.20 tarihinde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süreleri üçer gün daha uzatıldı.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Yusuf Karaoğulları, olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. 28.8.20 tarihinde alınan bilgi ışığında zanlıların birlikte kaldıkları ikametgâhta arama yapıldığını söyleyen PM Karaoğulları, çalışma masası üzerinde tespit edilen Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 10 mlg ağırlığında maddenin emare alındığını ve zanlıların tutuklandığını belirtti.
Emare alınan uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analiz için Devlet kimya laboratuvarına, muhafazasında kullanılan materyalin e parmak izi araştırması için PGM foto-parmak izi şubesine gönderildiğine değinen PM Karaoğulları, yapılan muhaceret kontrolünde zanlıların 30.8.2018 tarihinden bu güne değin KKTC’de izinsiz ikamet ettiklerinin belirlendiğini söyledi.
Emarelerle ilgili henüz rapor gelmediğine dikkat çeken PM Karaoğulları, zanlıların mesele ile ilgili herhangi bir ifade veya beyanda bulunmadıklarına vurgu yaptıktan sonra tahkikatını salimen devam ettirmek maksadıyla zanlılar aleyhlerinde üçer gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)