Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından ikinci sırada yer alan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde beklediği oy oranını elde edememiş ve yüzde 44.89 oy alarak Erdoğan'a 4,5 puan geride kalmıştı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, 2. tur için çalışmalara başlama kararı aldı. Bu kapsamda, CHP içerisinde bazı görevden almalar ve yeni atamalar gerçekleştirildi ve 28 Mayıs'ta ikinci tur kampanyasına başlandı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu, kampanya ekibiyle de yollarını ayırdı.

Kılıçdaroğlu, "Sana Söz Baharlar Gelecek" adıyla yürütülen kampanyanın beklenen etkiyi yaratmadığını düşünerek ikinci tur için daha agresif bir dil benimsemeye karar verdi.

CHP'nin ikinci tur stratejisi hakkında CHP'li bir yetkilinin İsmail Saymaz'a verdiği bilgilere göre, CHP, vatandaşların ekonomik durumdan çok güvenlik endişeleriyle oy kullandığını tespit etti. Bu nedenle, 28 Mayıs'taki seçimlere kadar "Bunlar PKK'lıdır" algısını yıkmak için çaba gösterecekler.

CHP, AK Parti'ye karşı "Hüda Par-Hizbullah" başlığıyla saldırıda bulunmayı planlıyor ve Suriyeli mülteciler konusunu da gündemde tutacak.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile görüşerek strateji üzerinde konuşabileceği ifade edildi. Ancak Muharrem İnce ile temas kurulmasının beklendiği belirtilmedi.

Sonuç olarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun beklediği oy oranını elde edememesi üzerine ikinci tur için harekete geçtiği ve daha agresif bir dil benimsediği, CHP'nin ikinci tur stratejisinde güvenlik endişeleri ve Hüda Par-Hizbullah gibi konuları öne çıkarmayı planladığı aktarıldı.