Milli Eğitim Bakanlığı ve Telsim işbirliğinde üç yıldır düzenlenen Kısa Öykü Yarışması’nda dereceye giren 22 kısa öykü biraraya getirilerek bir öykü kitabı hazırlanıyor.

Öykülerin editörlüğünü yapacak olan öykü yazarı ve fotoğraf sanatçısı Ceyhan Özyıldız ile öykülerin illüstrasyon çizimlerini yapacak olan Safir Roman serisi yazarı Kemal B. Caymaz ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar işbirliği protokolüne imza attı.

Kısa Öykü Yarışmaları, geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin, araştıran ve düşünen bireyler olarak yetişmesine katkı koymak, onlara edebiyatı sevdirmek, geleceğin yazarlarına fırsat vermek ve teşvik etmek amacıyla gerçekştiriliyor.

FEVZİ TANPINAR: “HİKAYELERİYLE, ÇİZİMLERİYLE HARİKA BİR KİTAP OLACAĞINA VE OKUYAN HERKESE İLHAM VERECEĞİNE İNANIYORUZ.”

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, 22 Kısa Öykü’nün biraraya getirilerek bir öykü kitabı oluşturulmasıdan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Tanpınar,” Milli Eğitim Bakanlığı ile üç yıldır devam eden Kısa Öykü Yarışmamızın dereceye giren 22 öyküsünü biraraya getiriyoruz. Kısa Öykü Yarışması her yıl bir çok gence ilham veriyor, bundan dolayı da katılımlar her geçen yıl daha da artıyor. Hikayeleri okurken bizler de çok heyecanlanıyoruz. Onların hayal güçlerine, yeteneklerine ortak olduğumuz ve bu yeteneklerini ortaya çıkartmaları adına böyle güzel bir projede yer aldığımız için Telsim olarak çok mutluyuz. Üç yılın dereceye giren öykülerini biraraya getirmek için çok güzel bir antlaşmaya imza koyduk.  Hikayeleriyle, çizimleriyle harika bir kitap olacağına ve okuyan herkese ilham vereceğine inanıyoruz. Bu güzel proje için emeklerinden dolayı Ceyhan Özyıldız ve Kemal B. Caymaz’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

CEYHAN ÖZYILDIZ:” 22 ÖYKÜ VE 22 ÖYKÜCÜ, BU YARIŞMA İÇİN ELİNE KALEM ALMIŞ, BİLGİSAYAR KARŞISINA GEÇMİŞ YÜZLERCE GENCİMİZ, HEPSİ BİRER UMUT İFADE EDİYOR.”

Öykü yazarı ve fotoğraf sanatçısı, aynı zamanda kısa öykü kitabının editörü Ceyhan Özyıldız, Telsim’i uzun süredir takip ettiğini ve gerek kültür gerekse sanat alanlarında yapmış olduğu katkıları çok önemli bulduğunu dile getirdi. Özyıldız;” Telsim’in gençlere ve ortaöğretime yönelik olan fotoğraf, müzik, kompozisyon, öykü vb. etkinlik ve yarışmalarının ayrı bir yeri vardır bende. Bu alanlarda yeteneği olan gençlerimiz kendilerini gösterme, çekingen olanların çekingenliklerini aşma ve ne durumda olduklarını bilmeyenlerin kendilerini sınama imkanı bulmalarını önemsiyorum.” dedi. Fırsatların daha da açılarak ve genişleyerek tüm gençlere ulaşması gerektiğine parmak basan Özyıldız; “Bu yarışmalar aracılığıyla kendini bulmuş, göstermiş onlarca gencimizin bugün isimlerini profesyonel camiada çeşitli başarılar ışığında duyuyoruz. Bunlara yeni ilmiklerin ekleneceğinden kuşkum yok.” diyerek ekledi. Özyıldız, aynı zamanda bir öykücü olarak kendisinin de çok heyecanlandığını aktardı. Özyıldız;” Yazmanın korkutucu, tedirgin edici ve aynı zamanda zevkli dünyasına adım atanların duygularına, o yollardan geçmiş ve geçmekte olan biri olarak ortak olmak ve bir gün aralarından birinin ismiyle, ismimin bir dergide, bir kitapta yan yana yazmasının hayalini kurmak beni mutlu eder. 22 Öykü ve 22 öykücü, bu yarışma için eline kalem almış, bilgisayar karşısına geçmiş yüzlerce gencimiz, hepsi birer umut ifade ediyor.” dedi. Son olarak Özyıldız, Fevzi Tanpınar ve Ni Zorlu’ya, öykü kitapı için editor olarak katkı koymak istemelerinden dolayı mutluluğunu armağan ederek teşekkürlerini sundu.

KEMAL B. CAYMAZ:” ONLARIN ÖYKÜLERİNİ OKURKEN HAYAL DÜNYALARININ İÇİNE DALMAK BENİM İÇİN AYRI BİR KEYİF OLACAKTIR.”

Safir roman serisinin yazarı Kemal B. Caymaz, 22 kısa öykünün illüstirasyon çizimlerini hazırlamanın çok keyifli olacağını aktardı. Caymaz, “Gençler için kitaplar yazan ve çizen bir sanatçı olarak, şimdi sıra onların yazdığı kitapları resimlemeye geldi. Onların öykülerini okurken hayal dünyalarının içine dalmak benim için ayrı bir keyif olacaktır. Bu hikayelerden harika çizimler çıkacağına hiç şüphem yok. Benim de bir dönem juri üyesi olarak görev yaptığım ve her yıl düzenlenen ortaokul ve liselerarası öykü yarışmasına göstermiş oldukları hassasiyet ve özen için Telsim Vodafone’a gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel resimli kitaplar hem kazanan gençlerimize teşvik olacak, hem de Kıbrıs Türk Genç Edebiyat’ındaki yerini alacaktır. Bu tarz teşvik edici yarışmaların artması dileğimle.” dedi.