Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olmak üzere 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından Milli Savunma Bakanı Akar, Sağlık Bakanı Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Kirişci Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. 

İlk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgelerindeki can kaybının 1651'e yükseldiğini ve 10 ilde toplamda 11 bin 119 kişinin yaralandığını ifade etti. Ayrıca 3 bin 471 binanın da yıkıldığı bildirildi. 

"ÇADIR İHTİYACI VAR"

Bakan Akar, "Silahlı kuvvetler olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık, kriz merkezi oluşturduk. Süratle 17 uçakla A400m'ler dahil bir hava yardım koridoru oluşturduk. Ayrıca AKINCI TİHA'lar da görevlendirildi. İhtiyaç duyulan bütün personeli söz konusu bölgelere ulaştırmak için büyük gayret gösterdik. Çadır ihtiyacı var. Mehmetçik çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

"BAZI KESİNTİLER KONTROLLÜ OLARAK YAPILMAKTADIR"

Bakan Dönmez, "Yıllardır bu işin içerisindeyim. Hakikaten böylesini ilk defa gördüm. Doğal olarak altyapılarımız da bu yüksek deprem şiddetli karşısında maalesef dayanamadılar ciddi hasarlar aldı. Ekiplerimiz ilk andan itibaren arızalara müdahale etmeye başladılar. Çevre illerden de buraya ekip takviyesinde bulunduk. Bazı kesintiler kontrollü olarak yapılmaktadır. 

EKMEK ÜCRETSİZ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgelerinde vatandaşların fırınlardan ekmeklerini ücretsiz şekilde alabileceklerini ifade etti. 

Ayrıntılar geliyor...