Kooperatif Merkez Bankası (Koopbank) 101’nci Uluslararası Kooperatifler Gününü (CoopsDay) kutluyor. Her yıl temmuz ayının ilk cumartesi gününe denk gelen Uluslararası Kooperatifler Günü bu yıl 1 Temmuz tarihinde, “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kooperatifler’’ (Cooperatives For Sustainable Development) teması ile kutlanacak.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Üye Devletleri tarafından kabul edilen 2030 planı ‘’Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’’ doğrultusunda yoksulluğun sona erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barış gibi konularda hedefe ulaşmasında Kooperatifler, DNA’sı gereği bu hedeflerin bir parçası olarak yer almaktadır.

Uluslararası Kooperatifler Gününün (CoopsDay) amacı, kooperatifçilik üzerine farkındalığı artırmak ve hareketin uluslararası dayanışma, ekonomik verimlilik, eşitlik ve dünya barışı fikirlerini teşvik etmektir. Kıbrıs’ta bir asırdan uzun süredir devam eden kooperatifçilik, günümüzde tarım ve hayvancılıktan esnaf birliklerine ve finansal alana kadar çok geniş bir yelpazede binlerce kişiye hizmet veriyor.